Φοιτητικές Φοιτητικές Εκλογές 2023: Πρώτη δύναμη για 2η χρονιά η Πανσπουδαστική / Δεν δέχεται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

6677

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Φοιτητικές Εκλογές 2023:

Πρώτη δύναμη για 2η χρονιά η Πανσπουδαστική / Δεν δέχεται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ  FoititikaNea Newsroom|00:08 – Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023

Φοιτητικές Εκλογές 2023: Πρώτη δύναμη για 2η χρονιά η Πανσπουδαστική / Αυτοανακηρύσσεται πρώτη η ΔΑΠ Φοιτητικές Εκλογές 2023:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. έχασε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτιά. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών 2023 (όλων των φοιτητικών παρατάξεων πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) η Πανσπουδαστική αναδεικνύεται και φέτος στην κορυφή με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ωστόσο να μην αναγνωρίζει το αποτέλεσμα.

Αύξηση της συμμετοχής καταγράφεται στα εκλογικά αποτελέσματα της φοιτητικής κάλπης. Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές κάλπες της 21ης Μαΐου 2023, οι φοιτητικές εκλογές  διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα σε εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει “πόλεμος” ανάμεσα σε Πανσπουδαστική και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τις δύο φοιτητικές παρατάξεις να αλληλοκατηγορούν η μια την άλλη για νοθεία. ADVERTISING Από την άλλη μεριά, η κυβερνητική φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση όπου μιλάει για νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αντίθετα, ΕΑΑΚ και αριστερά σχήματα αναγνωρίζουν την πρωτιά της ΠΚΣ. Να αναφερθεί ότι και φέτος δεν υπήρξαν ενιαία αποτελέσματα. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα που δίνουν η Πανσπουδαστική Κ.Σ. και τα ΕΑΑΚ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χάνει την πρωτιά για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανέρχεται (μέχρι στιγμής στους 255 από τους 272 συλλόγους)
στο 35.15%, έναντι 26.36% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,
όταν το 2019 η ΠΚΣ είχε ανακοινώσει ποσοστό 23,32% στα ΑΕΙ και 20,89% στα ΤΕΙ, ενώ εκτιμούσε το ποσοστό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο 39,57% στα ΑΕΙ και στο 43,85% στα ΤΕΙ. Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της ΠΚΣ, ακολουθούν: ΕΑΑΚ με 6.93%, ΠΑΣΠ με 9.67%, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 9.42% και ΔΙΚΤΥΟ (πρώην BLOCO) 2.41%. Κατά τα ΕΑΑΚ (μέχρι στιγμής στην καταμέτρηση 145 σχολών) η Πανσπουδαστική παίρνει περίπου 36,49%. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δίνει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, με πρώτη την ίδια με ποσοστό 40.31% (μέχρι στιγμής).
Πανελλαδικά Συγκεντρωτικά / Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2023 (LIVE) ΕΑΑΚ συμφωνούν με πρωτιά της ΠΚΣ Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση “συμφωνούν” (έστω και κατά προσέγγιση) με αυτά της ΠΚΣ, στην οποία δίνουν την πρωτιά. Συγκεκριμένα, η ΕΑΑΚ ανακοίνωσε ότι (μέχρι στιγμής) η ΠΚΣ βρίσκεται στο 36,49%. Δηλώσεις Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ: «Στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής! Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο 50% των συλλόγων και την τάση στις υπόλοιπες σχολές, η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια των φοιτητικών εκλογών! Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αλλοιώσει τη φωνή της νέας γενιάς, που ακούστηκε πιο δυνατά και με άνοδο της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές.
Οι φοιτητές άφησαν ξανά την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη δεύτερη θέση. Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό.
Οι φοιτητές νίκησαν! Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία της την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να “καταθέσει” τις ανησυχίες των φοιτητών υπέρ της αναμονής σε σωτήρες και της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής με άλλο χρώμα στην κυβέρνηση. Η μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τη σημερινή και κάθε επόμενη κυβέρνηση ότι θα βρει τους φοιτητές αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους! Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη μαχητική δράση και λειτουργία των φοιτητικών Συλλόγων! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι χιλιάδες υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να περάσει το φοιτητικό κίνημα στην αντεπίθεση και την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων! Συνεχίζουμε μαζί! Κάναμε το βήμα! Στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη να κάνουμε το άλμα! Η νίκη των φοιτητών κρύβει μέσα της μια μεγάλη δυναμική, ικανή να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους να επιλέξουν το δρόμο της αμφισβήτησης και του αγώνα για να έρθουν τα πράγματα “αλλιώς”. Να δυναμώσει το ΚΚΕ που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος την πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα! Σε όλες τις κάλπες η νεολαία έχει μία επιλογή: Να δυναμώσει η αλήθεια, ο αγώνας, η αμφισβήτηση! “Μόνοι τους και όλοι μας” με δυνατό ΚΚΕ!». Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2023 / LIVE Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Πηγή: Foititikanea.gr

https://www.foititikanea.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/29251-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2023-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-2%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE