Δημιουργία τοπικού φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του στεγαστικού αποθέματος του Έβρου – Μια πρόταση του Βασίλη Τσολακίδη

762
Βασίλης Τσολακίδης Υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
Η πρόσφατη απογραφή επιβεβαιώνει τον δημογραφικό μαρασμό του ‘Εβρου καθώς ο νομός μας καταγράφει αρνητική πρωτιά μείωσης του πληθυσμού που αγγίζει το 10%.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού καθώς οι νέοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση εργασίας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της πατρίδας μας και στο εξωτερικό.
Θέλουμε να αναστρέψουμε αυτή τη δημογραφική «αφαίμαξη» ώστε οι πόλεις και τα χωριά του νομού μας να γεμίσουν και πάλι με κόσμο.
Μπορούμε να το πετύχουμε, μεταξύ άλλων, με τη δημιουργία ενός τοπικού φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης του στεγαστικού αποθέματος του Έβρου σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών, τα πανεπιστημιακά τμήματα, τους τοπικούς φορείς, τους ΟΤΑ και την Εκκλησία.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν χιλιάδες σπίτια που δεν αξιοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους και άρα θα μπορούσαν μέσω του προτεινόμενου φορέα να παραχωρούνται σε νέους και νέες με χαμηλό εισόδημα, ως ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσουν να ζουν και να δημιουργούν οικογένεια στον τόπο μας.