Γκουγκουσκίδου: Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας απαντά στην κριτική με μηνύσεις

600

Για τη μήνυση και αγωγή που υπέβαλε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης κατά του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Ασμανίδη τοποθετείται η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου, κάνοντας λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός.
“Ενημερωθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25/4 ότι ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης υπέβαλε μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Ασμανίδη Κώστα, επειδή του άσκησε κριτική για το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο.
Για το πρωτοφανές γεγονός δηλώνουμε τα παρακάτω :
– Ευτυχώς οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες έχουν το δικαίωμα και το προνόμιο να ασκούν κριτική – ακόμα και σκληρή κριτική – στον δήμαρχο, ιδίως για αποφάσεις που προκαλούν. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να χειροκροτεί τον δήμαρχο.
– Προφανώς ο δήμαρχος προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει την ενοχλητική κριτική. Θυμίζουμε ότι η κριτική που του ασκήθηκε στις πλατείες, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, στην αγορά, στα στέκια της νεολαίας, στους χώρους δουλειάς ήταν και είναι πολύ οξεία. Θα μηνύσει και τους διαμαρτυρόμενους δημότες;
– Ματαιοπονεί ο δήμαρχος αν πιστεύει ότι με μηνύσεις θα τρομοκρατήσει τον κ. Ασμανίδη και θα φιμώσει την αντιπολίτευση, ιδίως εμάς.
Αλλά το πρόβλημα του δημάρχου δεν είναι η κριτική της Αντιπολίτευσης. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι η τοπική κοινωνία στο σύνολό της συνειδητοποίησε τον υποκριτικό ρόλο του στην επέκταση του ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο.
Τάχα ήταν αντίθετος στο έργο, στην πραγματικότητα στήριξε την επιλογή Μηταράκη και έβαλε πλάτη στα εργολαβικά συμφέροντα των Αθηνών.
– Οι κατασκευαστές και η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις του κόσμου πρόσφεραν ανταποδοτικά οφέλη, στην ουσία καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Όλοι γνωρίζουν ότι τα καθρεφτάκια τα μοίρασε και τα μοιράζει ο δήμαρχος. Δεν θα πουλήσουμε και την ψυχή μας για λίγες θέσεις εργασίας. Η περηφάνια των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Καλούμε τον Δήμαρχο να δείξει σύνεση και να αποσύρει τις αχρείαστες δίκες, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Να φροντίσει, ως απερχόμενος, την υστεροφημία του και να αποφύγει να αμαυρώσει την αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον βαλλόμενο συνάδελφο κ. Ασμανίδη. Θα είμαστε δίπλα του αποφασιστικά.
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ
Μαρία Γκουγκουσκίδου”