Απαγόρευση αλιείας στον Έβρο για την αναπαραγωγή των ψαριών

553

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, απαγορεύεται η αλιεία σε γλυκά νερά από το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και για χρονικό διάστημα 1,5 μήνα.

Η απαγόρευση αφορά:

Για την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Απαγορευση Αλιειας στον Έβρο Έβρου:

Τον ποταμό Έβρο και το Δέλτα , τους χειμάρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, τον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, το φράγμα Καβησσού, τους παραποτάμους του Έβρου, κανάλια και  υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Για την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας :

Tον ποταμό Έβρο και τους παραποτάμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, τη φραγμαλίμνη Κομάρων, τα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, τις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, τα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, το Γουρουνόρεμα Ασημένιου, τα   κανάλια και άλλους υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει στις 15 Απριλίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 8:00 π.μ. και λήγει στις 30 Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη, και ώρα 12:00 μ.μ.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία αναπαραγωγής των ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα γλυκά νερά.