Ευγενίδης Δημήτρης: Έρχονται βροχές στην Θράκη με την<<Κακοκαιρία ILINA>>

489
Έπρεπε να φτάσουμε στον Απρίλιο για να δημιουργηθεί ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ελλάδα, ικανό να δώσει πολλές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο οι χειμώνες να είναι άνυδροι και θερμοί,  ενώ αντίθετα την άνοιξη να έχουμε περισσότερο κρύο και βροχές.
Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού από αύριο Δευτέρα 3/4, βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα την δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή του Ιονίου με το γράμμα L, το οποίο θα έχει ανατολική κίνηση προς την περιοχή του Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά, η Δευτέρα θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις, οι οποίες μετά τις 9-10πμ. θα δώσουν βροχές κατά τόπους, ασθενούς ως μέτριας έντασης. Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, ενώ από αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες περιμένουμε την έλευση ενός ψυχρού μετώπου, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να ενταθούν, δηλαδή να έχουμε περισσότερες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της Θράκης. Δεν αποκλείεται να έχουμε και τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Όσο πιο δυτικά στη Θράκη και περιοχή Χρυσούπολης, αναμένουμε και τα μεγαλύτερα ύψη υετού.
Πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτιάδων τις απογευματινές ώρες στην περιοχή του Θρακικού εντάσεως 7-8bf
Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και την Τρίτη 4/4, ενώ από την Τετάρτη 5/4 και μετά περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην ορεινή Ροδόπη.
Να έχετε μια όμορφη βδομάδα και μείνετε συντονισμένοι στα Καιρικά Νέα Θράκης!