Ευάγγελος Αποστολάκης, Ο φράκτης στον Έβρο: «Είναι εργαλείο αλλά όχι η λύση»

5235

Για να ελέγξεις τα σύνορα χρειάζεται και άλλα πράγματα, λέει ο πρώην υπουργός Άμυνας

«Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο για να σε βοηθήσει να ελέγξεις τις εισροές των μεταναστών αλλά δεν είναι η λύση». Τη δήλωση αυτή έκανε το πρωί στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν μπορεί ένα κράτος να περιφρουρήσει τα πάντα. Το κλίμα και η άποψη της ΕΕ είναι να μην χρηματοδοθούν οι φράχτες. Για να ελέγξεις τα σύνορα λοιπόν, χρειάζεται και άλλα πράγματα όπως προσωπικό. Ο πρωθυπουργός έκανε την εκτίμησή του και αποφάσισε να βάλει αυτές τις υπογραφές. Η Τουρκία έχει τα προβλήματά της αλλά είναι σίγουρο πως δεν αλλάζει. Πρέπει να το δούμε και ως ευκαιρία καθώς με την όλη κατάσταση μπορεί να είναι σε θέση συζητήσεων» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

 

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία και τις ευχές Ερντογάν, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε:

«Μας παραξένευαν οι ευχές του Ερντογάν την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας είναι πως η Τουρκία έχει μεγάλο πρόβλημα μετά τον φονικό σεισμό. Η επιλογή του Ερντογάν είναι να κοιτάξει το εσωτερικό και να ασχοληθεί με αυτό. Κάνει ό,τιδήποτε για να φανεί καλός στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει ξεκινήσει ήδη να αλλάζει τη σχέση του με το Ισραήλ».

Στην ίδια εκπομπή, για τις σχέσεις με την Τουρκία,  μίλησε και ο δήμαρχος της Χάλκης.

«Είναι μία πολύ σύνθετη εξίσωση και αφορά την ΕΕ. Από την πλευρά ενός μικρού νησιού, οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που ζουν στα παράλια μπορεί να λειάνει την όλη κατάσταση. Από μεριάς μας δεν υπήρξες ανησυχία για τις σχέσεις των δύο χωρών γιατί εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονες» τόνισε ο Άγγελος Φραγκάκης

ΠΗΓΗ www.tovima.gr