Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΑΜΘ. Κενό περιεχομένου το προεκλογικό «καλάθι» εξαγγελιών-παροχών της κυβέρνησης

849

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το διήμερο 13-14/1/2023, την πιστή εφαρμογή του δόγματος «επικοινωνία και όχι ουσία». Επιμένοντας σε αοριστολογίες, εμφανίστηκε αυτοθαυμαζόμενος για έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει –ούτε καν οι αναθέσεις μελετών- είτε ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρέμειναν στάσιμα ή προχώρησαν ελάχιστα επί διακυβέρνησής του. Παρουσίασε δε ένα σχέδιο με 360 έργα ως το 2030, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν προσδίδουν αναπτυξιακή υπεραξία στην περιοχή.

Καλό θα ήταν, ο κ. Πρωθυπουργός να απαντήσει επί της ουσίας για τους λόγους που:

  • Οι σιδηροδρομικές υποδομές έμειναν στάσιμες τα τελευταία 4 χρόνια, καθώς κανένα από τα μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν (ενδεικτικά: σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου, σύνδεση λιμανιού Καβάλας με Τοξότες κτλ.), ενώ εξήγγειλε μεταφορικό ισοδύναμο για τα τρένα, όταν στην ΑΜΘ δεν υπάρχουν τρένα(!!)
  • Τα οδικά τμήματα που αφορούν την ΠΑΜΘ παραμένουν σε αναμονή (κάθετος άξονας Εγνατίας Δράμα-Αμφίπολη, Άγιος Αθανάσιος-Κρηνίδες, Σμίνθη-Εχίνος )
  • Παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση της υποπαραχώρησης λειτουργιών του λιμανιού Φίλιππος Β’ της Καβάλας και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαγωνιστική διαδικασία
  • Έχει εκχωρήσει τα ενεργειακά στα επιχειρηματικά λόμπι ακυρώνοντας την επένδυση της ΔΕΗ στην Κομοτηνή
  • Οι δομές δημόσιας Υγείας υποβαθμίστηκαν, παρά την εμπειρία της πανδημικής κρίσης
  • Το ΔΠΘ αποψιλώθηκε και από καθηγητές και από φοιτητές
  • Προχώρησε το σχέδιο των ομαδικών απολύσεων σε μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής (Λιπάσματα, Πετρέλαια)
  • Μικρότερα σε έκταση έργα, αλλά μεγάλης σημασίας για την περιοχή έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα (μικρά αρδευτικά έργα, δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της ΠΑΜΘ κ.α.), ενώ εξήγγειλε με ΣΔΙΤ (!!) το αρδευτικό της Ξάνθης, ετεροχρόνισε το Φράγμα Κομψάτου κι αγνόησε το Φράγμα Τεμένους
  • Η ΠΑΜΘ έχει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας (45,1% στους νέους, δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε.)
  • Γενικευμένη ανασφάλεια κυριαρχεί στους πολίτες της ΑΜΘ εξαιτίας των βίαιων πολιτικών της κυβέρνησής του, που φτωχοποιούν την κοινωνική πλειοψηφία σε όφελος ελάχιστων ολιγαρχών που αισχροκερδούν

Όσο και να προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο «πρωθυπουργός των υποδομών», θα μείνει στην ιστορία ως ο «μαέστρος των υποκλοπών». Αν νομίζει δε πως θα κρυφτεί από τις ευθύνες του για την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησής του και στην Περιφέρειά μας, με την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Έβρο, πλανάται πλάνη οικτρά!

Η ΠΑΜΘ, όπως κι όλη χώρα, έχει ανάγκη από Πολιτική Αλλαγή και Προοδευτική Κυβέρνηση για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με Δικαιοσύνη Παντού, στο Κράτος, στην Κοινωνία, στην Οικονομία. Κι αυτό θα γίνει στις επερχόμενες εκλογές!