Σε εθελοντικό πρόγραμμα στην Κύπρο πήραν μέρος μαθητές των Φερών

1354

Στα πλαίσια του project “Agro-Culture Volunteers II” μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης συμμετείχαν 20 νέοι εθελοντές από 9 χώρες (συγκεκριμένα Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβακία, Γεωργία, Ουγγαρία). Από τις 4 εώς 20 Δεκεμβρίου το χωριό Αγρός της Κύπρου φιλοξένησε τους νέους εθελοντές όπου ήρθαν αντιμέτωποι με δεντροφυτεύσεις, εκστρατείες καθαριότητας, συντηρήσεις μονοπατιών κ.λπ. για ανάπτυξη του οικολογικού τρόπου ζωής και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Επιπρόσθετα, οι εθελοντές βοήθησαν στην προετοιμασία και στην υλοποίηση του Χριστουγεννιάτικου χωριού στον Αγρό, ενώ συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης-European Solidarity Corps, είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους 18 με 30 να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Το Σώμα έχει στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στους νέους πολίτες, ενώ με την παροχή υπηρεσιών, δίνεται εμπειρία και ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης συνενώνει νέους που επιθυμούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερους αποκλεισμούς, στηρίζοντας τα ευάλωτα άτομα και αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις. Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία και εξαιρετικές ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

Με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι νέοι εθελοντές θα προωθήσουν τις βασικές Ευρωπαϊκές αξίες της ανοχής, της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, και της αμοιβαίας κατανόησης.