Τρόποι να ομορφύνεις την κουζίνα σου

2258

Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του σπιτιού σου. Συνδέεται με την καθαριότητα και με την απόλαυση. Εκεί θα περάσεις χρόνο για να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό, αλλά και για να καθαρίσεις τα πιάτα, το τραπέζι κ.ά. Μια όμορφη κουζίνα μπορεί να κάνει ακόμα και τις δύσκολες, βαρετές δουλειές πιο ευχάριστες. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και στιλ για να διακοσμήσεις το συγκεκριμένο δωμάτιο και τα διάφορα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ . Ας δούμε μερικές από αυτές.

  1. Διακόσμησε τα παράθυρα

Μην αφήνεις τα παράθυρα της κουζίνας «γυμνά». Στόλισέ τα με μια ρολοκουρτίνα. Έτσι, πέρα από το στιλ που θα προσφέρεις απλόχερα στο δωμάτιο, θα προστατευτείς εσύ και τα έπιπλα από τον ήλιο. Η κουζίνα περιέχει και τρόφιμα, κάποια εκ των οποίων δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στη ζέστη και μπορεί να χαλάσουν ή να λιώσουν. Φρόντισε, μόνο, η ρολοκουρτίνα με την οποία θα διακοσμήσεις τα παράθυρα της κουζίνας, να είναι σε ύφος συμβατό με το υπόλοιπο δωμάτιο.

  1. Ανοιχτά ντουλάπια

Τα ανοιχτά ντουλάπια είναι μια πρωτοποριακή ιδέα για την κουζίνα σου, που έχει όμως τις ρίζες της στα παλιά παραδοσιακά σπίτια. Θα σου λύσουν τα χέρια και δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις κάθε φορά στα ντουλάπια της κουζίνας για να βρεις αυτό που θέλεις. Επιπλέον, θα καλύψεις τους τοίχους σου με ένα κομψό και χρήσιμο έπιπλο. Τα ανοιχτά ντουλάπια στον τοίχο θα σου γλιτώσουν χρόνο και κόπο, αφού όλοι ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι να ψάχνεις σε όλα τα ντουλάπια μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις. Για να μην θίξουμε το πόσα χτυπήματα θα γλιτώσεις στο κεφάλι από ανοιχτά ντουλάπια ανά τα χρόνια.

  1. Τραπέζι κουζίνας

Ένα τραπέζι κουζίνας είναι από τα σημαντικότερα έπιπλα κουζίνας. Αν το διαμέρισμά σου είναι μικρό και δεν θέλεις να γεμίσεις το σαλόνι με ένα μεγάλο τραπέζι δείπνου, μπορείς να αγοράσεις ένα μικρότερο για την κουζίνα. Εκεί μπορείς να φας με την ησυχία σου, χωρίς να χρειάζεται να στρώνεις και να ξεστρώνεις συνέχεια. Ένα ωραίο ξύλινο τραπέζι θα κάνει πιο πρακτικό τον χώρο της κουζίνας σου. Αν μένεις μόνος σου είναι μια ιδανική και φθηνότερη λύση από μία τραπεζαρία.

  1. Bar

Τι θα έλεγες για ένα bar στον πάγκο της κουζίνας; Πάνω στο έπιπλο αυτό, μπορείς να αφήσεις διακοσμητικά ή μπουκάλια, ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσεις στην κουζίνα σου μια πιο classy αίσθηση και θα ξεφύγει από τα τετριμμένα που βλέπουμε στα περισσότερα σπίτια. Αν βάλεις και κάποιες ψηλές καρέκλες ή σκαμπό στο σημείο, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ποτό ή φαγητό με τους φίλους σου.

 

Καταλήγοντας, η κουζίνα μπορεί να είναι ένα δωμάτιο πιο λιτό από τα υπόλοιπα. Με τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας, μπορούμε να δώσουμε κάποιες πινελιές προκειμένου να δημιουργήσουμε μία άνετη και μοντέρνα κουζίνα https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ .