Η Eldorado Gold αποκαλύπτει τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για τη Θράκη

1408
Κοινή Ανακοίνωση Σ. Φάμελλου – Α. Γκαρά – Δ.Χαρίτου
Η Eldorado Gold πήρε ξεκάθαρα το μήνυμα από την «φιλική» κυβέρνηση Μητσοτάκη και προετοιμάζει τα καταστροφικά της σχέδια για τη Θράκη, αξιοποιώντας και τις προβλέψεις της αποικιοκρατικής σύμβασης που της εξασφάλισε η ΝΔ στη Χαλκιδική.
Κατά την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2021 “Eldorado Gold Reports Q2 2021 Financial and Operational Results” στις 29 Ιουλίου, ο κος George Burns-Πρόεδρος και C.E.O. της εταιρείας- επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση στις αρχές του 2022 τεχνικής μελέτης, η οποία εκπονείται για το Πέραμα Θράκης, προκειμένου να προχωρήσουν οι εξορύξεις χρυσού. Αναφέρθηκε δε ξεκάθαρα στην αξιοποίηση των προβλέψεων και των «επιτευγμάτων» της πρόσφατης αδειοδότησης στη Χαλκιδική, ένα ακόμα χατίρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι τα σχέδιά τους δεν αναφέρονται μόνο στο κοίτασμα του Περάματος, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Επιβεβαίωσε δηλαδή όλα αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποκάλυπτε και η κυβέρνηση απέκρυπτε.
Είναι προφανές ότι για τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του προέχουν τα συμφέροντα της Eldorado και όχι η ρητά διατυπωμένη αντίθεση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Θράκης κατά των εξορύξεων χρυσού. Δεν χωρούν όμως άλλα μισόλογα.
Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Θράκης, όπου εκφράζεται η αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού ή αν σχεδιάζει και στη Θράκη την παραχώρηση των δικαιωμάτων της Πολιτείας στην Eldorado Gold, αδιαφορώντας για τους πολίτες, για την περιβαλλοντική καταστροφή και για το μέλλον της περιοχής.
Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
Αναστασία Γκαρά, Αναπλ. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Βουλευτής Έβρου
Δημήτρης Χαρίτου, Βουλευτής Ροδόπης