Home or Rome – Στις 22:00

1448
Soccer Football - Euro 2020 - Fans gather ahead of Italy v England - Wembley Stadium, London, Britain - July 10, 2021 England fans and an Italy fan pose with flags outside Wembley stadium ahead of the Euro 2020 final between England and Italy REUTERS/Henry Nicholls

Η μεγάλη στιγμή του Euro έφτασε (22:00, ΑΝΤ1) –  Η ώρα της κρίσης για Ιταλία και Αγγλία στον τελικό της διοργάνωσης υπό το βλέμμα 65.000 θεατών στο «Γουέμπλεϊ» –  It’s Coming Home για τα Τρία Λιοντάρια ή το δεύτερο τρόπαιο για τη Σκουάντρα Ατζούρα;

Πέρασε ένας μήνας από την 11η Ιουνίου και το Euro συντρόφευσε τα καλοκαιρινά μας βράδια σε αυτό το διάστημα. Εντυπωσιακά ματς, αουτσάιντερ που έκαναν την έκπληξη, φαβορί που έπεσαν θύματα έκπληξης, απίθανα γκολ, ρεκόρ αυτογκόλ, αμφισβητούμενες φάσεις, σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Ρώμη, Μόναχο, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Σεβίλλη, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Γλασκώβη και Κοπεγχάγη. Τα τελευταία… χιλιόμετρα της πορείας γράφονται στο Λονδίνο (22:00, ΑΝΤ1, Live @ Gazzetta)!

Στο «Γουέμπλεϊ», όπου διεξήχθησαν οι δύο ημιτελικοί. Στο «ναό» του αγγλικού ποδοσφαίρου διεξάγεται και ο τελικός. Άλλωστε αυτή η διοργάνωση είχε επετειακό χαρακτήρα όταν τη «συνέλαβε» ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Δεν θα δούμε ξανά το format αυτό στο μέλλον, το ξεκαθάρισε και ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο οποίος στάθηκε στην αδικία που δημιουργείται λόγω των αποστάσεων που διανύουν οι εθνικές ομάδες.

Στο τέρμα αυτής της διαδρομής έφτασε η Ιταλία και η Αγγλία. Δύο ομάδες που a priori ήταν μέσα στα φαβορί για να το πετύχουν. Η απονομή του τροπαίου έχει θέση για μία. Θα το σηκώσει για δεύτερη φορά η Σκουάντρα Ατζούρα ή It’s Coming Home για τα Τρία Λιοντάρια.