Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την “Πολιτική́ Προστασία για Όλους”

883

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την “Πολιτική́ Προστασία για Όλους”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την “Πολιτική́ Προστασία για Όλους” που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των απαιτήσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας που θα καλύπτει όλους τους πολίτες δίχως αποκλεισμούς.

Στόχος ήταν αφενός η παρουσίαση των απαιτήσεων για την καθολική́ συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα σχέδια πολιτικής προστασίας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αφετέρου η ανάπτυξη Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για όλα τα στάδια διαχείρισης μια κατάστασης κρίσης.

Συντονιστής ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος. Η εκδήλωση είχε μεγάλη διαδικτυακή́ «προσέλευση», αναδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου για νέα γνώση αναφορικά́ με τα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Στην έναρξη χαιρέτησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από

τον Παντελή́ Κοροσιάδη, Επιτελική́ Δομή́ ΕΣΠΑ, Τομέα Πολιτικής Προστασίας που παρουσίασε το Επιχειρησιακό́ Πρόγραμμα «Πολιτική́ Προστασία» ΕΣΠΑ 2021-2027,

την κ. Μαρίλυ Χριστοφή, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας, Β’ Αντιπρόεδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας με θέμα «Πολιτική́ Προστασία για Όλους».

τον κ. Αλέξανδρο Μουρούζη, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας της ΕΣΑμεΑ, με θέμα «Καλές Πρακτικές και Νέες Τεχνολογίες».

την κα Εβελίνα Καλλιμάνη, αναπληρώτρια δ/ντρια ΙΝ-ΕΣΑμεΑ

με αναφορά στην «Περίπτωση της Πανδημίας COVID-19» και

τον κ. Απόστολο Μάκρα, υπεύθυνο του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξανδρούπολης για το «Δημοτικό́ Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας σε Καταστάσεις Υγείας, Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών».

Ακολούθησε συζήτηση με απαντήσεις των ομιλητών στις ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί́ από́ το κοινό́. Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κλείνοντας πρότεινε να υπάρξει ένα πιλοτικό́ πρόγραμμα ολιστικής συμπεριληπτικής πολιτικής προστασίας με τον δήμο Αλεξανδρούπολης ως πιλότο.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στις σελίδες facebook της ΕΣΑμεΑ, του ΙΝ-ΕΣΑμεΑ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.