Η πανδημία μέσα από τα μάτια παιδιών από όλη την Ελλάδα

593

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η πανδημία μέσα από τα μάτια παιδιών από όλη την Ελλάδα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά λόγω της πανδημίας, διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με στόχο να παρακινήσει μαθητές από όλη την Ελλάδα να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2020-2021 Νεανικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Μαθητές και Απόσταση» στον καιρό της πανδημίας (Covid-19). Τα παιδιά, κλήθηκαν, μέσω των έργων τους, να μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους οπτικής και των βιωμάτων τους αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που προκάλεσε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μαθητές λόγω αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης, 200 παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας συμμετείχαν με τα έργα τους στον διαγωνισμό, με την αρμόδια Κριτική Επιτροπή να επιλέγει τα καλύτερα από αυτά για να επιβραβεύσει την προσπάθεια των δημιουργών τους.

Η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 και ώρες 19:00 – 20:00.