Ψυχολογία τέλος για φέτος – Λέξεις έναντι δράσης στο Διδυμότειχο!

1684

Ψυχολογία τέλος για φέτος – Λέξεις έναντι δράσης στο Διδυμότειχο!

Δεν θα λειτουργήσει από φέτος η σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο!

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο Διδυμότειχο, αφού πρώτα συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Πολυχρονίδη στην Κομοτηνή και αργότερα με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου.

Η Έλλειψη ουσιαστικής συνεννόησης μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τον Δήμο Διδυμοτείχου για το ζήτημα της στέγασης της σχολής και οι πολλές επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση για αναβολή της λειτουργίας της νέας σχολής στο Διδυμότειχο.

Στο Διδυμότειχο θα λειτουργήσει κανονικά για άλλη μια χρονιά η Νοσηλευτική σχολή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δέσμευση για το μέλλον της.

Σχετικά με το ζήτημα των κτιρίων που θα φιλοξενήσουν τον επόμενο χρόνο την νέα σχολή, ο κ. Συρίγος στην προηγούμενη επίσκεψη του είχε δηλώσει:

“Εξετάσαμε τις προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες των ντόπιων κατοίκων, και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους από άλλα μέρη της Ελλάδος να γνωρίσουν τον πλούτο της Θράκης φοιτώντας εκεί”.

Η σχολή Ψυχολογίας θα έρθει σίγουρα την επόμενη χρονιά, όμως το Διδυμότειχο έχασε μια μοναδική ευκαιρία φέτος να έχει δύο καλές σχολές και να μπει για τα καλά στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Συρίγος θα είναι τον επόμενο χρόνο Υφυπουργός παιδείας ή θα αναλάβει άλλο υπουργείο. Εάν συμβεί αυτό το Διδυμότειχο θα χάσει έναν καλό συνομιλητή και σύμμαχο!

Τελικά στο ερώτημα…

Στο Διδυμότειχο, οι λέξεις ή οι ενέργειες ενός εγχειρήματος είναι πιο σημαντικές;

Η απάντηση από ότι φαίνεται από το αποτέλεσμα είναι…Οι λέξεις..!