Εκδήλωση βράβευσης για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση»

679

Εκδήλωση βράβευσης για τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

10 νηπιαγωγεία και 11 δημοτικά σχολεία, συνέλεξαν περισσότερα από 5.470 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ορεστιάδας στον προαύλιο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, για τη συμμετοχή τους στη δράση  ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021.

Τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε πως, τα 10 νηπιαγωγεία και 11 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συνέλεξαν περισσότερα από 5.470 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν συνολικά από 1.734 μαθητές:

  • Χαρτί: 3.985 κιλά
  • Πλαστικό: 1.279 κιλά
  • Μπαταρίες: 36 κιλά
  • Αλουμίνιο: 170 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 139.720 πόντων επιβράβευσης.

Ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, για ακόμη μια χρονιά, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» και το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» για τη στήριξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης καθαριότητας  για τη συμβολή τους στη δράση ευαισθητοποίησης, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη που παρείχαν στα παιδιά καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησαν επίσης, η υπεύθυνη επικοινωνίας του συστήματος συλλογής μπαταριών «ΑΦΗΣ» κα Σαλώμη Διακρούση και η εκπρόσωπος του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» κα Ειρήνη Τοπουζίδου.

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας ‘’ΑΦΗΣ’’ κα Σαλώμη Διακρούση:

‘’Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.’’

Εκπρόσωπος του προγράμματος “Κάθε Κουτί Μετράει” κα Ειρήνη Τοπουζίδου:

‘’ «Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομούμε 95% ενέργεια και συμβάλουμε στις μείωση των εκπομπών GHG. Όμως, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι τα παιδιά υιοθετούν την ανακύκλωση ως συνήθεια. Εξάλλου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συνήθεια που αλλάζουμε, όπως και κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε, επηρεάζει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και διαμορφώνει το μέλλον του πλανήτη».’’

Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.