Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στα πρόθυρα κατάρρευσης

3652
Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μέσω της επιστολής του, στέλνει κραυγή αγωνίας σχετικά με την υποστελέχωση και την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, θέτοντας το νοσοκομείο αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να μη μπορεί να δεχτεί ασθενείς.
?Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν:
“To Γ.Ν. Διδυμοτείχου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι πολλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και εξαιρέθηκαν από τα καθήκοντά τους . Αποτέλεσμα αυτού είναι η δυσχέρεια στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων και η απογοητευτική συνολική εικόνα του Νοσοκομείου. Όλες οι κλινικές υπολειτουργούν λόγω της μετακίνησης έμπειρου προσωπικού για την στελέχωση των κλινών αντιμετώπισης του Covid-19.To μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Χειρουργική κλινική λόγω επιμόλυνσης του προσωπικού της. Αναβλήθηκε η πλειονότητα των προγραμματισμένων χειρουργείων και διενεργούνται μόνο τα έκτακτα . Πολλά τα προβλήματα και στους τραυματιοφορείς καθώς πολλοί συνάδελφοι παρουσίασαν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Το τμήμα της αποστείρωσης εδώ και δυο χρόνια έχει μείνει με δυο συναδέλφους με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να είναι δυσβάστακτος. Επιπλέον στα χειρουργεία για μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος. Ένα επιπλέον αίτημα, που είναι άξιο απορίας μας η μη διευθέτηση του έως σήμερα αποτελεί η έλλειψη δύο απαραίτητων συνεργατών στον υγειονομικό χώρο και ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.
?Γι’ αυτό ζητάμε εδώ και τώρα:
1.Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και την μείωση της εξουθένωσης των συναδέλφων μας.
2.Την άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας του προσωπικού .
3.Την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.
4.Την μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνηση του προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής.”
?Τα αιτήματα των εργαζομένων του Γ.Ν. Διδυμοτείχου είναι αιτήματα που τα ακούμε τόσο καιρό από γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικούς. Η κυβέρνηση τόσο καιρό επιλέγει να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι καθημερινά στη πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία. Επιλέγει να ενισχύσει την αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό και οχήματα παρά να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό και να δημιουργήσει κλίνες ΜΕΘ.
?ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.
?ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.