Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν πολλοί αγρότες περιμένοντας τη σύνταξή τους, που καθυστερεί αδικαιολόγητα

1827

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ανακοίνωση- διαμαρτυρία

Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν πολλοί αγρότες

περιμένοντας  τη σύνταξή  τους,  που καθυστερεί αδικαιολόγητα

Για άλλη μια χρονιά πολλοί αγρότες, που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά  για την συνταξιοδότησή τους,  θα περάσουν  «μαύρα» Χριστούγεννα» με δανεικά από φίλους και συγγενείς. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά για τους αγρότες το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται. Στα 67 τους υποβάλλουν τα δικαιολογητικά,  πλησιάζουν στα 70 και ακόμα περιμένουν την σύνταξή τους.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης είναι μεγάλες, γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση.  Τα σπασμένα της πολιτικής τους τα πληρώνουν οι αγρότες μένοντας έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα.

Οι αγρότες δεν γνωρίζουν να εξηγήσουν τα πως και τα γιατί αυτής της απαράδεκτης κατάστασης,  βλέπουν τα αποτελέσματα και δικαιολογημένα αγανακτούν.

Επειδή το πρόβλημα απασχολεί μεγάλο αριθμό αγροτών και κτηνοτρόφων,  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  καλεί την κυβέρνηση  για άλλη μια φορά να πάρει άμεσα  όλα τα μέτρα που χρειάζονται,  έτσι ώστε να  «ξεμπλοκάρει» το σύστημα  και να αρχίσουν να εκδίδονται οι συντάξεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων και γενικά των εργαζόμενων γρηγορότερα και να μην μένουν μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα εισόδημα.

19/12/2020

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος  Μαργαριτίδης Γιάννης