Ανακοίνωση του συλλόγου λογιστών-φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης

853

Λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων COVID 19  σε όλη τη χώρα πρόσφατα και στην περιοχή μας , αλλά και  επειδή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την λειτουργία των λογιστικών γραφείων, σε περίπτωση που  εργαζόμενος – ιδιοκτήτης   βρεθεί θετικός, καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τους φορολογούμενους να αποφεύγουν τις επισκέψεις με φυσική παρουσία στα λογιστικά γραφεία και να επικοινωνούν με τα τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο (e mail, viber, msn κλπ) .

Αν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία εντός των γραφείων  να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις ) όπως έχουν ορισθεί από τις υγειονομικές αρχές .

Σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε εργαζόμενο – ιδιοκτήτη θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου και να τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

     Δυστυχώς για ακόμη μια  φορά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη – νομοθετική  προστασία για τον κλάδο μας,  παρ’ ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από τον Μάρτιο του 2020 όταν το πρόβλημα έγινε πιο  έντονο .

    Δεν προβλέπεται αναβολή ή αναστολή στις ασφυκτικά πιεστικές ημερομηνίες γεγονός που αποτελεί  καθημερινό άγχος για όλους εμάς αλλά και τις επιπλέον υποχρεώσεις λόγω της κατάστασης που επικρατεί με αποτέλεσμα καθημερνά  δεχόμαστε άπειρα τηλέφωνα – επισκέψεις για την διεκπεραίωσή τους .

    Καλούμε τέλος τους φορολογούμενους – πελάτες των γραφείων μας να δείξουμε όλοι μαζί υπευθυνότητα και να συμβάλουμε στην ομαλή συνεργασία  έως το τέλος της πανδημίας .

    Ευχαριστούμε για την έως τώρα συνεργασία και την υπεύθυνη στάση που κρατήσατε όλοι δεδομένου ότι δεν αναφέρθηκε κάποιο παράπονο ή διαμαρτυρία από την αρχή της πανδημίας  στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παύλου Θεόδωρος