Παύλος Μιχαηλίδης: Αναξιοποίητος και χωρίς σχεδιασμό από την δημοτική αρχή ο χώρος του παλιού Κολυμβητηρίου

273

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την πρόσφατη παρέμβαση αποδοκιμασίας του εθνοβιολόγου και κοινοτικού συμβούλου  Αλεξανδρούπολης κ.Παύλου Γεωργιάδη, για την απρόσμενη απόφαση της δημοτικής αρχής να μπαζώσει τον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου με τα βυθοκορήματα του λιμένα. Συγκεκριμένα ως εκλεγμένος σύμβουλος της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης «Φάρος Αλεξανδρούπολης», σχολίασε πως δεν νοιάζονται και ούτε αγαπούν αυτόν τον τόπο όσοι αποφασίζουν να γεμίσουν το πάλαι ποτέ ιστορικό αγροκήπιο της πόλης με τα μπάζα του λιμανιού! 

Είναι γεγονός πως τα συστατικά των βυθοκορημάτων είναι τελείως αποτρεπτικά για την δυνατότητα οποιαδήποτε φύτευσης στην περιοχή και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μόνο φύκια θα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Δυστυχώς πέρα των άλλων, η κίνηση αυτή από πλευράς της δημοτικής αρχής ανατρέπει και την προ μηνών πρόταση μου για την δημιουργία στον χώρο αυτό ενός δημοτικού πολυόροφου ΥΠΟΓΕΙΟΥ χώρου στάθμευσης που τόσο λείπει από ένα κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης. 

Όλα αυτά συμβαίνουν, διότι ενώ έχει συμπληρωθεί ένας σχεδόν χρόνος από την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου, η δημοτική αρχή παραμένει και σε αυτό το θέμα αδρανής, χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Η εμφανής απειρία του δημάρχου και η απουσία προεκλογικού προγράμματος από την παράταξή του, συνοδεύεται και από αποφάσεις αποτρεπτικού χαρακτήρα, μια και η προηγούμενη δημοτική αρχή ήθελε στο σημείο αυτό να κατασκευάσει τουλάχιστον τα νέα γήπεδα του τένις.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος