ΑΚΚΕΛ: Ποιος θα έχει την ποινική ευθύνη για τους μαθητές;

1041

Tα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, η Παιδεία είναι από τα μεγαλύτερα αγαθά.  Δεν πρέπει όμως με τίποτα να ανοίξουν βλακωδώς, όπως έκλεισαν με το Lockdown. Το άνοιγμα των σχολείων απαιτεί άριστο σχεδιασμό, αλλά δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ουδεμία σχέση με την αριστεία αλλά μάλλον τείνει προς την αχρηστία.

Το θεμελιώδες πρόβλημα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, σε όποια επικινδυνότητα και αν βρίσκεται, είναι η απολύτως δικαιολογημένη και υγιέστατη έλλειψη εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό μηχανισμό, ο οποίος υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο υγείας. Αυτός ο μηχανισμός περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως πρόσωπα του συνδικαλιστικού χώρου της Υγείας, αλλά και φιλικούς κομματικούς χώρους άλλων κομμάτων που συμπορεύονται με την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφαίρεση της εξουσίας των πολιτών στην χώρα τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ δεν συνιστά χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών και στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάσκα επιβάλλεται σε παιδιά άνω των 15 ετών, σε καμία περίπτωση όμως μάσκες σε παιδιά 4 ετών όπως λέει η υπουργός Κεραμέως.

Βασικότερη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης είναι να προστατεύει την υγεία των πολιτών της, πόσο μάλλον των παιδιών που είναι το μέλλον αυτής της χώρας.  Αν με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

(1) προκληθούν προβλήματα λόγω της χρήσης μάσκας από τα παιδιά ή

(2) υπάρξει έξαρση της επιδημίας στα σχολεία,

θα αρχίσουν μαζικά οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά του δημοσίου και τότε θα τρέχουν στα δικαστήρια από τον διευθυντή του σχολείου μέχρι και τον πρωθυπουργό της χώρας. Γιατί όταν παίρνεις μια τέτοια μεγάλη απόφαση (κυβέρνηση), με ρίσκο ανθρώπινες ζωές και την εφαρμόζεις (εκπαιδευτικοί) χωρίς να ελέγχεις τη νομιμότητα και αναλογικότητά της, κάποιοι έχουν και την ποινική ευθύνη.

Τι θα γίνει όμως αν οι μηνύσεις και αγωγές πέφτουν σύννεφο από τους γονείς;  Τότε όπως πάντα θα αρχίσει ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλο και στο τέλος πάντα θα την πληρώνει το μικρότερο ψάρι που θα είναι ο διευθυντής του σχολείου, γιατί θα λένε ότι δεν τήρησε το πρωτόκολλο (γνωστή συνταγή). Στην Ιταλία οι διευθυντές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν ξεσηκωθεί και ζητάνε να ψηφιστεί νόμος πώς δεν έχουν ουδεμία ποινική ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε και την ευθύνη θα την φέρουν η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι.

            Τόσο οι νέοι όσο και οι άλλοι πολίτες είναι απόλυτα δικαιολογημένοι να είναι επιφυλακτικοί και να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς «ειδικούς» διότι λειτουργούν σε χώρο με εξαιρετικά ανέντιμο πρότερο βίο. Στο θέμα του κορονοϊού διαπλέκονται τα δίκτυα διαφθοράς στην πολιτική μαζί με τα δίκτυα διαφθοράς στον ιατρικό-επιστημονικό τομέα (φακελάκια, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ασθενείς πειραματόζωα κλπ), χρησιμοποιώντας τον βρωμερότατο κομματικό χώρο και την Αστυνομία ως δυνάμεις καταστολής κατά των πολιτών.

Τώρα που υπάρχει και το εργοστάσιο μασκών του Νταβέλη, με την ισχυρότατη προσωπική (και κομματική;) σχέση με το Μητσοτακέικο, είναι επίσης απολύτως φυσικό και υγιέστατο να μην εμπιστεύονται οι πολίτες την επιβολή της μάσκας, αφού το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου όλων είναι ποιό ποσοστό από τον τζίρο του εργοστασίου πηγαίνει στο μητσοτακέικο και στους παρατρεχάμενους ειδικούς και μη.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ