Περιφερειακή Σύνθεση: Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για τα κουνούπια…

674

«Δεν μας φταίνε οι υπουργοί για τα κουνούπια …

Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι …

φταίνε αυτοί που δεν έκαναν και πάλι τη δουλειά τους στην ΠΑΜΘ!»

Το πρόβλημα με τα κουνούπια, έπληξε έντονα όλη (σχεδόν) την Περιφέρειά μας. Εξ αρχής, μόλις διαπιστώσαμε την καθυστέρηση στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, την επισημάναμε δημοσίως προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά δεν εισακουστήκαμε από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Οι διοικούντες για άλλη μία φορά δεν κινητοποιήθηκαν !

Σήμερα ταλαιπωρείται ο πολίτης από την αδράνειά τους!

Δικαιολογίες πολλές και πάλι. Σε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας περιλαμβάνονται  δηλώσεις Αντιπεριφερειαρχών, που σχεδόν πανηγυρικά ανακοίνωσαν ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έλαβε άδεια αεροψεκασμών ενώ με διακριτικό τρόπο προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες για την καθυστέρηση στο υπουργείο !

Αυτό που δε θέλουν να αντιληφθεί ο πολίτης είναι η δική τους αδράνεια !

Για άλλη μία φορά φταίνε … κάποιοι άλλοι !

Να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα Αντιπεριφερειαρχών με ελικόπτερα και αεροψεκασμούς κατά το μήνα Μάιο αλλά και τις πρόσφατες ανόητες παρουσιάσεις ψεκαστικών μηχανημάτων.

Προδήλως, η καθυστέρηση του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και της διοίκησης αλλά και η ολιγωρία τους στο να αντιληφθούν την πραγματικότητα και τις αναγκαιότητες συνεπάγονται επιπτώσεις τόσο σε ζητήματα υγείας (π.χ. ο Ιός του Δυτικού Νείλου) των πολιτών και των (περιορισμένων φέτος) επισκεπτών μας, όσο και σε ζητήματα ποιότητας ζωής, όπως και στην φήμη της περιοχή μας καθώς και στην οικονομική και στην επιχειρηματική δραστηριότητα στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι όσον αφορά την πανδημία και τις δράσεις που υποσχέθηκαν ότι θα αναλάμβαναν κι εκεί χάος, αναβολές και αναποτελεσματικότητα …. Στο μεταξύ π.χ. η Περιφέρεια Ηπείρου προβάλλει στα τηλεοπτικά μέσα την στοχευμένη διαφημιστική της προβολή για να μετριάσει τις συνέπειες της πανδημίας ενώ στην ΑΜΘ η διοίκηση ακόμη ομφαλοσκοπεί !

Τελικά δε φταίνε οι άλλοι, δε φταίνε ούτε τα υπουργεία, φταίνε αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες της περιφέρειας ! Οι οποίοι όχι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους αλλά νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν και την κοινωνία, η οποία βιώνει όλα αυτά τα προβλήματα.

Περιφερειακή Σύνθεση

Χριστόδουλος Τοψίδης