Η καλύτερη μαρμελάδα φράουλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ από τον chef Στέφανο Καριοφύλλη

1244

1. 1 κλ φράουλες

2. 250 γρ ζάχαρη

3. 50γρ τζιντζερ

4. 1-2 κουτάλιες του γλυκού μπουκοβο

5. 80γρ λευκό ξύδι

6. 400 ml νερό.

7. Χυμό και ξύσμα από 1 Λεμόνι

8. 10γρ αλάτι

Διαδικασία

Πρώτο βήμα : πλένουμε της φράουλες καλά και τς κόβουμε σε τέταρτα

δεύτερο βήμα : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες που τις έχουμε κόψει σε τέταρτα το χυμό από το λεμόνι , το αλάτι και την ζάχαρη και τις αφήνουμε ένα μισαωρακι να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους

Τρίτο βήμα : μέσα στο κατσαρολάκι αυτό τρίβουμε με ένα τρίφτη το τζιντζερ μας και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.

Τέταρτο βήμα: θα την μαγειρέψουμε με σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα προσέχουμε θέλει χαμηλή φωτιά και να το ανακατεύουμε να μην κολλήσει.

Καλή απόλαυση!!!!

Instagram: Stefanos Kariofyllis