1. 1 κλ φράουλες
2. 250 γρ ζάχαρη
3. 50γρ τζιντζερ
4. 1-2 κουτάλιες του γλυκού μπουκοβο
5. 80γρ λευκό ξύδι
6. 400 ml νερό.
7. Χυμό και ξύσμα από 1 Λεμόνι
8. 10γρ αλάτι
Διαδικασία
Πρώτο βήμα : πλένουμε της φράουλες καλά και τς κόβουμε σε τέταρτα
δεύτερο βήμα : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες που τις έχουμε κόψει σε τέταρτα το χυμό από το λεμόνι , το αλάτι και την ζάχαρη και τις αφήνουμε ένα μισαωρακι να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους
Τρίτο βήμα : μέσα στο κατσαρολάκι αυτό τρίβουμε με ένα τρίφτη το τζιντζερ μας και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
Τέταρτο βήμα: θα την μαγειρέψουμε με σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα προσέχουμε θέλει χαμηλή φωτιά και να το ανακατεύουμε να μην κολλήσει.
Καλή απόλαυση!!!!
Instagram: Stefanos Kariofyllis