Η Βαρκελώνη έχει το δικό της… clasico

808

 Derbi Barceloní το αποκαλούν στην Καταλωνία, Derbi Barcelonés στα ισπανικά. Διότι έχει και η Βαρκελώνη το δικό της, μίνι clasico και εξίσου, όπως με τη Ρεάλ, με πολιτικοκοινωνικές ρίζες αντιπαλότητας. Τούτο από την περίοδο της δικτατορίας του Μιγέλ Πρίμο ντε Ριβέρα (1923-30), με τον βασιλιά Αλφόνσο Η’ να τον βοηθά στην κατάλυση της εξουσίας. . Την περίοδο της δικτατορίας του η Εσπανιόλ εξέφρασε το καθεστώς και η Μπάρτσα, κλασικά, την αντίσταση. Κάτι που έγινε και στην περίοδο της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο (1939-75), άλλωστε το όνομα (Εσπανιόλ) εκφράζει την… πανισπανικότητα του συλλόγου και όχι ό,τι αφορά μόνο στα της Βαρκελώνης. Τούτο όμως που ενώνει, διαχρονικά, τους «cules» της Μπαρτσελόνα και τους «pericos» της Εσπανιόλ είναι η διαρκής αποσχιστική τάση της Βαρκελώνης από την υπόλοιπη Ισπανία και αναφανδόν, διαχρονικά, τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης.

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ απόψε στο (άδειο) «Καμπ Νου» στις προβλέψεις στοίχημα σήμερα. Η Μπάρτσα ξέσπασε στη Βιγιαρεάλ (4-1) ωστόσο, ούσα στο -4 από την κορυφή, δύσκολα θα καλύψει το χαμένο έδαφος και ο τίτλος μάλλον… πέταξε, υστερεί και στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ άλλωστε. Στο 15-2-0 φέτος στο «Καμπ Νου», οι ισοπαλίες με Ρεάλ και Ατλέτικο και στο 26-3-0 το αήττητο σερί της εκεί στο πρωτάθλημα. Η Εσπανιόλ, μετά το 1-0 από τη Λεγανές, έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς βαθμό και έκτο χωρίς νίκη, ο υποβιβασμός της είναι πια δεδομένος.

Στα της παράδοσης και στοιχείο για τα προγνωστικά στοίχημα σήμερα; Στο 16-5-0 το σερί της Μπάρτσα και στα δύο γήπεδα, στο πρωτάθλημα, ήτοι από το διπλό της Εσπανιόλ με 2-1 τον Φεβρουάριο του 2009 με ισάριθμα γκολ του Ιβάν ντε λα Πένια. Για την τότε, ομάδα, του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε σκοράρει ο Γιαγιά Τουρέ, είχε αποβληθεί όμως ο Σεϊντού Κεϊτά στο 38’, μόνο οι Μέσι, Πικέ, Μπουσκέτς συνεχίζουν ως σήμερα στην Μπαρτσελόνα. Στο 67-9-9 η παράδοσή τους με γηπεδούχο την Μπαρτσελόνα, δέκα σερί άσοι.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr