Ν.Γκαρά: «Η Κυβέρνηση προκαλεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Θράκης»

761

– Στη Βουλή έφερε το θέμα των τελωνείων της Θράκης η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Την αναιτιολόγητη, ξαφνική και χωρίς προηγούμενο απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τις τελωνειακές εισόδους στη Θράκη στα σύνορα με τη Βουλγαρία, επέκρινε δριμύτατα κατά την τοποθέτησή της στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στο πλήγμα που δημιουργεί στον τουριστικό και επαγγελματικό κλάδο της Θράκης η εν λόγω απόφαση, κατακρίνοντας παράλληλα τις βιαστικές, αντιφατικές και πολλές φορές αντικρουόμενες  δηλώσεις  των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για το ζήτημα των τελωνείων.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Κυβέρνηση της ΝΔ για μία απίστευτη προχειρότητα που επιτείνει την σύγχυση στους πολίτες, και όλα αυτά τη στιγμή που δεν φαίνεται στον ορίζοντα κανένα αναπτυξιακό σχέδιο θωράκισης της Θράκης ή ενίσχυσης των πολιτών με στοχευμένα μέτρα στήριξης. «Σήμερα δίνετε άλλο ένα χτύπημα στον τουρισμό της περιοχής μας. Σας καλούμε να επιδείξετε επιτέλους σοβαρότητα κι έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Θράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή της η Βουλευτής από τον Έβρο.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Βαρβιτσιώτης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για όλο αυτό το «επιτελικό μπάχαλο» που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και έχει οδηγήσει ήδη ακόμη και σε ακύρωση προγραμματισμένων επισκέψεων τουριστών στη Θράκη.

Η κα Γκαρά μιλώντας στη Βουλή ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην «Κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της αφενός και της Κεντρικής Αμερικής αφετέρου» αναφέρθηκε στην ταραγμένη περίοδο που διανύουμε για όλη την Ανατολική Μεσόγειο, στην τουρκική προκλητικότητα, στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τη γείτονα, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση,  κάνοντας λόγο για «αμηχανία, παλινωδίες, αμυντική στάση και αντιφάσεις».

Παράλληλα υπενθύμισε την πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική πρωτοβουλιών και συμμαχιών που οδήγησε τη χώρα μας να συμμετέχει σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή τραπέζια διαλόγου και λήψης αποφάσεων.

Σε ότι αφορά τη «Συμφωνία Σύνδεσης» με τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής, η κα Γκαρά τόνισε ότι δημιούργει ευκαιρίες εξωστρέφειας και ενίσχυσης του ελληνικού εμπορίου και των ελληνικών προϊόντων, καθώς γεννά τις προϋποθέσεις για συνεργασίες σε επίπεδο εμπορίου, βιοτεχνικών και αγροτικών προϊόντων, επενδύσεων κ.α.

Τέλος, η κα Γκαρά τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό πως στην εν λόγω Συμφωνία με τις δημοκρατίες της Κεντρικής Αμερικής περιλαμβάνονται και  διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την ύπαρξη, εδραίωση και ενίσχυση αξιόπιστων συστημάτων Δημόσιας Υγείας και Παιδείας σε όλα τα κράτη.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και να προσεχθούν ιδιαίτερα τα υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης, ΠΟΠ κτλ.