Και σε νέα αποχή προχωρούν οι λογιστές

825

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

ΑΠΟΧΗ 03/07 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη επιτυχία της αποχής και των συγκεντρώσεων της 18/06, (παρά τις προθέσεις της ΠΟΦΕΕ για εκτόνωση της κατάστασης), ήταν το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου. Ήταν η απόδειξη ότι η τακτική της ηγεσίας της ΠΟΦΕΕ με τις «επαφές με τους αρμόδιους» όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν το λιγότερο άστοχη.

Το Δ.Σ. της ΕΦΕΕΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο 20/06 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κλιμάκωση του αγώνα μας με αποχή την Παρασκευή 03/07 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Για να έρθει μετά από λίγες ώρες ο πρόεδρός της Ένωσης και αντιπρόεδρος της ΠΟΦΕΕ να ενημερώσει (προφανώς μετά από συνεννόηση με τους συνδαιτυμόνες του) ότι η απόφαση αυτή ήταν….. προσωρινή και πρέπει να επικυρωθεί από άλλο Δ.Σ.!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τέτοιες ηγεσίες δεν αξίζουν στον κλάδο μας, που τα τελευταία χρόνια χτυπιέται από τα μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του δημοσίου στις πλάτες μας για να πανηγυρίζουν για το δήθεν ψηφιακό κράτος, δεν επιβαρύνει μόνο τις συνθήκες δουλειάς μας, αλλά υπονομεύει και την ίδια μας τη δουλειά. Ο τεράστιος όγκος που μας φορτώνουν, οδηγεί αντικειμενικά στην επικράτηση μόνο όσων θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων σε υποδομές και μισθωτή εργασία. Η συντριπτική πλειοψηφία θα οδηγηθεί στην έξοδο από το επάγγελμα, όπως έγινε και σε μια σειρά άλλους κλάδους αυτοαπασχολούμενων.

Δε σταματάνε πουθενά. Μέσα στον ορυμαγδό των ΠΝΠ και των «εγκυκλίων», το υπουργείο ανακοινώνει τη λειτουργία του mydata.

Αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων στηρίζουν το ΟΕΕ και δυστυχώς και η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ.

Ο μόνος δρόμος είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή. Να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε στις 18/06 με κλιμάκωση στις 03/07 με δράσεις σε όλη τη χώρα. Να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη ζωή χιλιάδων επαγγελματιών που δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν ατέλειωτα 24ωρα, Σαββατο-Κύριακα και αργίες, σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, για να κάνουν το κομμάτι τους διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και οι κλακαδόροι τους.

Να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ. των Ενώσεων, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να στηριχτεί η απόφαση της ΕΦΕΕΑ. Να παραδειγματιστούμε από τις Ενώσεις Χανίων, Μεσσηνίας, Κέρκυρας και άλλων.

ΟΛΟΙ στις 03/07 στην ΑΠΟΧΗ και στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε Δ.Ο.Υ., ΔΗΜΟΥΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ σε όλη τη χώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές.
  • Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30/9/2020.
  • Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/09 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης των λογιστών.
  • Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου.
  • Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο ΕΡΓΑΝΗ.
  • Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.
  • Απαλλαγή των α/α λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.
  • Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.