Ριζότο θαλασσινών με ούζο του Εβρίτη chef Στέφανου Καριοφυλλη

848

Ριζότο θαλασσινών με ούζο του chef Στέφανου Καριοφυλλη (για 4 άτομα)

Για την βάση μας για του ριζότο θέλουμε.

Υλικά

1)500γρ ρύζι για ριζότο.

2)1,4λιτρα νερό

3) ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4)100 μλ λευκό κρασί.

5) 60 μλ ελαιόλαδο

6) αλάτι

7) πιπέρι.

Διαδικασία: αρχικά σωταρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να πάρει χρώμα, μετά προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.

Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για ένα λεπτό προσθέτουμε όλο το νερό ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η ένα διαφανές καπάκι έτσι ώστε να βλέπουμε το ρύζι μας χαμηλωνουμε την φωτιά και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Υλικά για το ριζότο θαλασσινών

1) 16 γαριδες

2) 16 μύδια

3) 16 κυδώνια

4) 50ml ούζο

5) 200γρ παρμεζάνα

6) 1 τεμαχιο ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

7) 100γρ βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.

Σε μια άλλη κατσαρόλα που την ζεστάνουμε καλά ρίχνουμε τις γαρίδες τα μύδια και τα κυδώνια μας τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο μας και τα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε και το νερό μόλις ανοίξουν τα θαλασσινά μας προσθέτουμε μέσα το ρύζι μας και λίγο νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες μας και ανακατέβουμε καλά τελειώνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και λιγάκι ούζο και έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Καλή σας όρεξη!