Έβρος: Ένας θάνατος από κορονοϊό, κατέληξε γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ

1005

Κατέληξε εχτές βράδυ Δευτέρα 8 Ιουνίου, η μητέρα του Συνοριοφύλακα από το Σουφλί η οποία είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από κορονοϊό μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ ανέρχεται στα 13 άτομα. Από αυτά τα 9 είχαν καταγωγή από την περιοχή της Ξάνθη.

Εχθές εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε και η 44χρονη από την Κομοτηνή.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται να αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων λήφθηκαν συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ εντοπίστηκαν 29 κρούσματα.

Σήμερα τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και προέρχονται κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ανέρχονται στα 10 άτομα. Από αυτά στην ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα (1) άτομο, στην ΜΕΛ 5 και στην Covid 4.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Όλγα Ορφανίδου – ΕΡΤ Ορεστιάδας