Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»

837

Οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς, εκπροσωπώντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και αφουγκραζόμενοι την αβεβαιότητα και την αγωνία της, για την διαφαινόμενη υποβάθμιση, μετά από την μείωση του αριθμού των νεοεισαχθέντων σπουδαστών κατά το ήμισυ και την συνεχόμενη δυσλειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο.

Είναι αναμφίβολο ότι η αναβάθμιση της σχολής Νοσηλευτικής συνεισφέρει στην εκπαιδευτική, πληθυσμιακή, οικονομική  ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, συμβάλει καταλυτικά στην αποδοτική και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου, ως αλληλένδετες δομές. Η ανέλιξη του Έβρου συντείνει στην θωράκιση του Έβρου, των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από επικοινωνία και ενημέρωση με μεγάλο αριθμό συλλόγων και φορέων, που συνέχεια αυξάνεται, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη της ενεργοποίησης και δήλωσαν την έμπρακτη συμμετοχή τους. Επίσης συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής για την αντιπροσώπευση τους.

Την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 19:30 σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων που προτίθενται να αποτελέσουν την συντονιστική επιτροπή. Οι εκπρόσωποι που παρευρέθηκαν ήταν οι:

Φυδανάκης Παναγιώτης   Ένωση εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου

Μπουτζίκα Ευθυμία  Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Καραγιάννη Ευαγγελία Πολιτιστικός Σύλλογος Θεοδώρα Καντακουζηνή

Τασιούδης Ευάγγελος    Σύλλογος Αγροτών Διδυμοτείχου

Καραφείζη Εύη    Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Διδ/χου

Καραμπουναρλή Κωνσταντίνα Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 2ο Γυμνάσιου

Δερβεντλής Δημήτριος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου

Μίχου Αποστολία  Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Διδυμοτείχου – Περιφερείας

Ιατρός Dr Παπανδρούδης Ανδρέας  Καθηγητής της Σχολής Νοσηλευτικής

Καταλήξαμε στην συγκρότηση της πρωτοβουλίας για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα με σκοπό να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εμπλεκομένους και επιστημονικούς φορείς, για την καταγραφή ρεαλιστικών προτάσεων και την διαμόρφωση του τελικού ψηφίσματος. Εκ παραλλήλου θα προχωρήσει σε μια σειρά επαφών με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές καθώς και τους Βουλευτές της Π.Ε. Έβρου, ώστε να δηλώσουμε από κοινού την αγαστή συνεργασία μας,  στον κοινό αγώνα.

Επιδιώκουμε την συστράτευση όλων των φορέων και συλλόγων του Νομού μας σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!