Π. Μιχαηλίδης: Η έκταση δίπλα στα ΚΑΑΥ να αξιοποιηθεί για δημοτικό πάρκινγκ

911

Π. Μιχαηλίδης: Η έκταση δίπλα στα ΚΑΑΥ να αξιοποιηθεί για δημοτικό πάρκινγκ (περιοχή Αγ. Παρασκευής) και όχι για νέες κατασκηνώσεις όπως προτείνει η δημοτική αρχή

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 13/5/2020 (δυστυχώς για ακόμη μια φορά γίνεται δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη) προτείνεται εκ νέου, η δημόσια έκταση η οποία ανήκει στην Διεύθυνση Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (βρίσκεται ανάμεσα στα ΚΑΑΥ της Μάκρης και στο δημόσιο αναψυκτήριο της παραλίας “Κυανή Ακτή”), να αξιοποιηθεί από πλευράς του δήμου με την δημιουργία θερινής κατασκήνωσης.

Η έκταση αυτή των 9.174,79 τ.μ. (τεμάχιο 1024Α και τμήμα του 1025Α) θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε δημοτικό υπαίθριο χώρο πάρκινγκ (υπολογίζονται σε 400 περίπου οι θέσεις στάθμευσης) με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα της περιοχής τους θερινούς μήνες και φυσικά να φέρει και κάποια έσοδα στον ίδιο τον δήμο. Θυμίζω πως ανάλογη  πρόταση αξιοποίησης, είχε εκφραστεί στο παρελθόν και από τον προηγούμενο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης, κ. Χατζηαθανασίου Δημήτριο.

Η δημιουργία μιας ακόμη θερινής κατασκήνωσης δεν μπορεί να είναι η πρώτη προτεραιότητα για το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, την στιγμή που στην ίδια περιοχή υπάρχει η κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης και η επίσης δημοτική κατασκήνωση της Μάκρης.

Εκείνο που επείγει σε αυτή την τόσο νευραλγική τουριστική περιοχή του δήμου και φυσικά ολοκλήρου του νόμου, είναι ο άμεσος χωροταξικός επανασχεδιασμός της, πριν οι εξελίξεις δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα αντίστοιχα με αυτά που είχα φέρει προσφάτως στην δημοσιότητα (δημόσια έγγραφα) και αφορούσαν την παραλιακή περιοχή των Δικέλλων-Μεσημβρίας.

Θυμίζω πως και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ο χώρος που είναι έμπροσθεν όλων των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ είναι αυθαίρετος μια και βρίσκεται εντός της γραμμής του Αιγιαλού και ανήκει  στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το δυτικό τμήμα του ίδιου δρόμου ανήκει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε ιδιώτη (Απόφαση Εφετείου Θράκης 360 1994).

Τέλος οφείλω δημόσια να καταδικάσω το γεγονός πως για ακόμη μια φορά η νέα δημοτική αρχή αγνοεί τον ρόλο και την άποψη των συμβούλων της τοπικής κοινότητας Μάκρης, ιδιαίτερα για τόσο σημαντικά θέματα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος