Θα επαναφέρουν και τον νόμο 4000 περί “τεντιμποϊσμού”; – Πίσω στην προδικτατορική Ελλάδα η παιδεία στην Ελλάδα με τον νομοσχέδιο Κεραμέως..!!

838
Δεν τους πτοεί τίποτα, εν μέσω πανδημίας, όπου οι πολίτες κλεισμένοι στα σπίτια τους βιώνουν την υγειονομική  κρίση, φορτωμένοι με φόβο που η Αθηναϊκή Τηλεκρατία απλόχερα σκορπάει , αυτοί νομοθετούν με ΠΝΠ  για ζητήματα που σε καμιά περίπτωση δεν είναι έκτακτα .
  Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση η υπουργός παιδείας κα Κεραμέως, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από εκπαιδευτικούς και γονείς .
Ένα νομοσχέδιο ράβε -ξήλωνε που μυρίζει ναφθαλίνη και γυρίζει την παιδεία στην προδικτατορική περίοδο. Αυστηροποίηση των ποινών για την διαγωγή των μαθητών τις  οποίες θα κουβαλάνε μια ζωή αφου θα αναγράφονται στους τίτλους σπουδών !!!! Αν θα τους κουρεύουν με την “ψιλή”,  όπως συνέβαινε με τους νεαρούς την δεκαετία του 50, προς το παρόν δεν προβλέπεται .
   Βάζουν ηλικιακό όριο τα 17 έτη  στους μαθητές των ΕΠΑΛ …….αποκλείοντας νέες και νέους που ψάχνουν επαγγελματική κατάρτιση για να βγουν στην αγορά εργασίας. Είναι προφανές που θέλουν να οδηγήσουν ολους αυτούς που δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα εισαγωγής στα ΕΠΑΛ.
  Ένα νομοσχέδιο  με έντονη τη μυρωδιά της ναφθαλίνης, δεν σηκώνει λεπτομερή ανάλυση, πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, όπως πολύ σωστά ζητάνε οι εκπαιδευτικοί.
                                                                              Αλεξανδρούπολη 29-04-2020 
                                                                                  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου