Με ποια κριτήρια θα διανεμηθούν τα χρήματα σε κανάλια, ραδιόφωνα και sites της ΠΑΜΘ;

909

Και εκεί που όλοι νομίζαμε ότι τα ενημερωτικά μηνύματα για την αντιμετώπιση του COVID-19 ήταν δωρεάν και τα ΜΜΕ είχαν την υποχρέωση να τα μεταδίδουν, μας προέκυψε ένα κονδύλι 11.000.000€ για τη διαφημιστική καμπάνια μέσω ιδιωτικής εταιρείας.
Και εν πάση περιπτώσει, είπαμε, επιχειρήσεις είναι και τα ΜΜΕ, να ενισχυθούν εν μέσω κρίσεως όπως και οι υπόλοιπες χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Άλλωστε για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με νέες Μ.Ε.Θ. και προμήθειες αναπνευστήρων, μασκών, στολών και άλλου υγειονομικού υλικού, φρόντισε ο ιδιωτικός τομέας με δωρεές και αυθόρμητες παραχωρήσεις μισθών και αντιμισθιών!!!
Και επειδή τα 11.000.000€ είναι προφανώς λίγα για να περισσέψει και κανένα κόκκαλο και για Περιφερειακά ΜΜΕ, έσπευσε και η δικιά μας Περιφέρεια ΑΜΘ και μοιράζει 24.800 € σε εννέα (9) Περιφερειακά Κανάλια και 24.800 € σε…μέχρι(!!!) 40 Sites.
Μέχρι στιγμής μοίρασε ισόποσα τα 24.800 € στα εννέα (9) κανάλια της ΠΑΜΘ – εκτός από της Ορεστιάδας που πήρε κάτι λιγότερο – με 2.850 € το καθένα, ανεξάρτητα από το αν απασχολεί 1 – 2 ή 20 εργαζόμενους, τι τηλεθέαση έχει και τι οικονομικά στοιχεία εμφανίζει.
Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα μέχρι 40 sites. Θα είναι 40 ή καμιά δεκαριά;
Και με τι κριτήρια θα κατανεμηθούν;
Και βέβαια από την όλη μοιρασιά ξεχάστηκαν εφημερίδες και ραδιόφωνα τα οποία που σαφέστατα έχουν μεγάλο μερίδιο στην ενημέρωση, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Και εδώ μια ενδεχόμενη απάντηση ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν και sites δεν μπορεί να ισχύσει γιατί και τα κανάλια έχουν sites, αλλά μπήκαν σε άλλη μοιρασιά. Και βέβαια δεν μπορεί να γίνει καμία δίκαιη μοιρασιά όταν πολλές εφημερίδες και ραδιόφωνα είναι μεγάλες επιχειρήσεις, με πορείες στην ενημέρωση πολλών χρόνων, με ουσιαστική προσφορά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, αρκετούς εργαζόμενους και πιθανόν και παράλληλες δραστηριότητες όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις κλπ.
Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη και δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό κριτήριο το κατά πόσο ένα site πρόβαλε μέχρι χυδαιότητας την διοικούσα παράταξη στις τελευταίες εκλογές. Έχουμε τους λόγους μας να είμαστε επιφυλακτικοί!!!
Και φυσικά αναμένουμε τάχιστα μια δίκαιη κατανομή που να περιλαμβάνει και τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, με ουσιαστικά και δίκαια κριτήρια.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Κώστας Κατσιμίγας