Φτάνει πια η κοροϊδία.17 χρόνια όμηροι , με ετήσιες συμβάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

986

Έφτασε και η σειρά των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να ακούσουν παχιά λόγια από το στόμα του πρωθυπουργού, για το πόσο σημαντικοί είναι και την υπόσχεση ότι «θα προσληφθούν σχεδόν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”», όχι όμως απαραίτητα όλοι όσοι υπηρετούν σήμερα…

Στο πρόγραμμα απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις διάρκειας ενός χρόνου. Είναι από τους πιο μακροχρόνια ομήρους όλων των κυβερνήσεων, που έχουν περάσει μέχρι τώρα, καθώς αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύουν με το καθεστώς προσωρινής απασχόλησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τουλάχιστον 17 χρόνια!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, παίζοντας με τις λέξεις, αντί να τους πει ότι άμεσα θα μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανακοίνωσε, όπως έκαναν και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του  ΣΥΡΙΖΑ, την… προκήρυξη διαγωνισμού. Για να «χρυσώσει το χάπι», πρόσθεσε ότι όσοι ήδη εργάζονται «θα έχουν μία πρόσθετη  μοριοδότηση», όρος που δεν διασφαλίζει ότι θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα στο πρόγραμμα. Το καλύτερο ο πρωθυπουργός το άφησε για το τέλος, λέγοντας «όταν με το καλό προκηρυχθεί το πρόγραμμα»!

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους εργαζόμενους μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν απλήρωτοι, ενώ στο σύνολό τους δεν παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Άλλωστε, οι κυβερνητικές εξαγγελίες ούτε καν «ακουμπάνε» τα αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα που αναδείκνυε και με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ,

απαιτώντας :

  • Μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού του προγράμματος ΒΣΣ χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
  • Ενίσχυση του προγράμματος με την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού,
  • Ένταξη στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ,
  • Να σταματήσουν οι σχεδιασμοί της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών, ειδικά σε μία περίοδο που η προσφορά τους είναι κομβικής σημασίας για αρκετές κοινωνικές ομάδας.

Λαϊκή Συσπείρωση 23/4/2020