Eιδικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης»

1137

Το ειδικό βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης απέσπασε το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020».

Το σχολείο συμμετείχε στον διαγωνισμό με την μαθητική εικονική επιχείρηση «Ο Κήπος της Αειφορίας».

Την εικονική επιχείρηση πλαισίωσαν οι μαθητές της Β΄ τάξης των τομέων Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος, Διοίκησης & Οικονομίας, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατράκου Χριστίνας, Κεραμιτσόγλου Κυριακής, Τζώρτα Αναστασίας, Τσιοράλη Θεοπούλας, Χατζοπούλου Βασιλικής και της μέντορα Ευθυμίου Φωτεινής, υπαλλήλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η εκπροσώπηση της εικονικής επιχείρησης στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 28 Φεβρουαρίου 2020, έγινε από τις μαθήτριες Γουδουσάκη Μαρίνα-  Διευθύντρια Παραγωγής, Καρασμανάκη Βασιλική- Διευθύντρια Οικονομικών και Πόπουρα Γεωργία- Διευθύντρια Marketing.

Η μαθητική επιχείρηση «Ο Κήπος της Αειφορίας» προωθεί την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την κομποστοποίηση, την ορθή διαχείριση φυσικών πόρων και ενέργειας καθώς και τις πρακτικές Βιολογικής Γεωργίας, αναλαμβάνοντας περιβαλλοντική, κοινωνική και ηθική ευθύνη.

Τα προϊόντα που διαθέτει η επιχείρηση περιλαμβάνουν φυτάρια αρωματικών, κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών σε γλαστράκια προερχόμενα από επαναχρησιμοποίηση, βιολογική κονφιτούρα λωτού (πρώτη ύλη που βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή) χωρίς ζάχαρη, με τοπικό μέλι και βιολογικό κρασί από τοπικές ποικιλίες αμπέλου βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης, η επιχείρηση προσφέρει δωρεάν φυτάρια κηπευτικών από παραδοσιακούς σπόρους της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι», στοχεύοντας στην διατήρηση, διάδοση και αναπαραγωγή τους.

Στρατηγική επιλογή της εικονικής επιχείρησης αποτελεί η δημιουργία e-shop, το οποίο παρέχει και πληροφορίες για τις πρακτικές της Βιολογικής Γεωργίας  (Ο Κήπος της Αειφορίας).

Αρωγοί στο εγχείρημά μας στάθηκαν γνωστοί επιχειρηματίες του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μέσω χορηγιών μας στήριξαν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.