Ανάγκη ενημέρωσης, εποπτείας και προληπτικά τεστ για την περιοχή της Τ.Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

813

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση της δραματικής εξέλιξης στην Λάρισα η οποία επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική ζωή της πόλης, με την επιβεβαίωση 20 κρουσμάτων κορωνοϊού, μεταξύ των 29 δειγμάτων που ελήφθησαν από το περιβάλλον 32χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται ασθενής από ιό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Θυμίζω πως προ ημερών στην Αλεξανδρούπολη ήρθαν στην δημοσιότητα επώνυμες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων από την περιοχή της οδού Τ.Άβαντος για ελλιπή μέτρα εποπτείας και ενημέρωσης από πλευράς της δημοτικής αρχής. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες υπήρξαν και για απουσία απολυμάνσεων σε δρόμους και κάδους της περιοχής.

Είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων συμπολιτών μας παραμένουν  αναλφάβητοι και ζουν στα όρια της φτώχειας, έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση και ιδιάζουσα νοοτροπία.

Σε μια υποβαθμισμένη περιοχή που αποτελεί διαχρονικά υγειονομική βόμβα για ολόκληρη την πόλη, είναι δεδομένο πως στην συγκεκριμένη συγκυρία χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ενταθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, να υπάρξει οργανωμένη και συνεχή ενημέρωση αλλά και εποπτεία στην αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της πολιτικής προστασίας, καθώς και μια σειρά από δειγματοληπτικά τεστ, με σκοπό να περιορίσουμε τυχόν εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρο τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος οι κοινωνικές δομές θα πρέπει να προβούν σε λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων της περιοχής και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ