Βρίσκουμε τον κατάλληλο καναπέ

907

Το σαλόνι είναι ο χώρος που περνάμε ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου προσωπικού μας χρόνου, επομένως χρειάζεται να είναι διακοσμημένο εργονομικά, με ύφος και στυλ. Η επιλογή του ιδανικού καναπέ αποτελεί βασικό κομμάτι της διακόσμησης του χώρου αυτού και οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι πάρα πολλές.

Ας δούμε τα διάφορα μεγέθη και στυλ σε καναπέδες που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για το σαλόνι μας:

  • Είδη

Ένας γωνιακός καναπές είναι πολύ καλή επιλογή αν θέλεις να συμπεριλάβεις και άλλα έπιπλα ενδιάμεσα. Ένα τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να γεμίσει το χώρο, να τον συμπληρώσει και παράλληλα να αποτελέσει έξυπνο αποθηκευτικό χώρο.

Ωστόσο, μπορεί απλώς να είναι τοποθετημένος γύρω από ένα σύνθετο τηλεόρασης ή ένα τζάκι. Παρ’ όλο που θεωρείται ογκώδης, ένας γωνιακός καναπές οριοθετεί το χώρο, προσφέρει αισθητική και πολλή άνεση για κάθε περίσταση.

Μικρότερα σαλόνια μπορούν κάλλιστα να φιλοξενήσουν διθέσιους ή τριθέσιους καναπέδες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Συνδύασε τον καναπέ που θα διαλέξεις με μια πολυθρόνα και μπορείς να δημιουργήσεις χώρο για περισσότερα άτομα.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, επίλεξε καναπέ που να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Αν είσαι φοιτητής, αυτό που σου χρειάζεται είναι ένας καναπές που να γίνεται κρεβάτι. Βρες αυτόν που ταιριάζει στο χώρο σου μέσα από τη μεγάλη γκάμα με τα έπιπλά μας.

  • Χρώμα

Παίξε με τα χρώματα. Ένας έντονος χρωματικά καναπές ταιριάζει περισσότερο σε μονόχρωμους τοίχους. Συνδύασέ τον με μαξιλάρια σε πιο ήπιους τόνους για να πετύχεις ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, αν θες να κινηθείς πιο συντηρητικά, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε μπλε, καφέ, γκρι ή μαύρους καναπέδες για να βρεις τον κατάλληλο.

  • Υλικό καναπέ

Το υλικό είναι κάτι που όλοι ξεχνάμε όταν είναι να επιλέξουμε τον ιδανικό καναπέ για το σπίτι μας.

Το δέρμα είναι μια διαχρονική επιλογή, πάντα στη μόδα και με στυλ.

Το ύφασμα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για φοιτητές ή για περιπτώσεις όπου μπορεί να λερωθεί εύκολα ο καναπές. Πλένεται εύκολα, βγαίνει σε πολλά χρώματα και, με τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορεί να υιοθετηθεί από κάθε στυλ σπιτιού.

Μια ακόμα συνήθης επιλογή είναι αυτή του καστόρινου υλικού. Ακόμα και αν το καστόρι είναι αγαπημένο και διαχρονικό, λερώνεται αρκετά. Επιπλέον, μπορεί να σκιστεί και να χαλάσει πολύ εύκολα, οπότε αν το επιλέξεις, καλό είναι να είσαι προσεκτικός.

Τέλος, μπορείς να ζητήσεις από τους κατασκευαστές υλικά που είναι πιο ανθεκτικά στον ήλιο, τη ζέστη και το νερό. Είναι τα ίδια με αυτά που φτιάχνουν τους καναπέδες εξωτερικού χώρου.

Φυσικά σε όλες τις παραπάνω επιλογές σημασία έχει και η διακόσμηση του σαλονιού σου. Να θυμάσαι πως με τα κατάλληλα διακοσμητικά και υφάσματα ακόμα και ένας πιο παλιός καναπές μπορεί να μεταμορφωθεί και να μεταμορφώσει το χώρο σου καθώς και να ταιριάξει αρμονικά και με άλλες επιλογές από τα έπιπλα Sofa.gr.