«Οι Ξεχασμένοι». Η Ελληνική κοινωνία, ανακαλύπτει άλλους ήρωες κάθε εβδομάδα

1023

Σκίτσα του Milo Manara.

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τους ήρωες της Υγείας.

Και πολύ σωστά !!!

Κάποιοι από τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, σε όλον τον πλανήτη ίσως, δίνουν την μάχη των μαχών. Μετρώντας ήδη εκατοντάδες ή και χιλιάδες θύματα, της επιδημίας και μεταξύ των συνάδελφων τους.

 Πριν λίγες εβδομάδες (στις αρχές Μαρτίου) τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέδειξαν ως ήρωες τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Και πολύ σωστά η Ελληνική κοινωνία αισθάνθηκε υπερήφανη, και έστεψε με δάφνινα στεφάνια τους «Ήρωες του Φράχτη και του ποταμού Έβρου».

Μακριά από εμάς η υποβάθμιση των κόπων και της επικινδυνότητας της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι και υπηρετούντες στους δύο κλάδους της Υγείας και των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας της πατρίδας μας.

Δεν θα πρέπει όμως η Ελληνική κοινωνία να ξεχνά και τους υπόλοιπους εργαζομένους και επαγγελματίες που υπό τις περίεργες  αυτές συνθήκες, συνεχίζουν να εργάζονται και να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς να στερηθεί κανείς από εμάς που #ΜένουμεΣπίτι το παραμικρό αγαθό, φροντίζοντας να μην υπάρχουν ελλείψεις σε κανένα από τα βασικά αγαθά.

Ναι γιατί για να μην μας λείψει τίποτε από το τραπέζι μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες Delivery και courier, ξαπλωμένοι στον καναπέ του σπιτιού μας, απολαμβάνοντας τις αγορές μας μέσω Internet (άλλη μόδα και υπερβολή και αυτή) κάποιοι  Ε Ρ Γ Ά Ζ Ο Ν Τ Α Ι .

Και εργάζονται και αυτοί υπό αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υποαμοιβόμενοι ή και ανασφάλιστοι, χωρίς την ασφάλεια της ομπρέλας της μονιμότητας του Δημοσίου και πολλές φορές με τον κίνδυνο της απώλειας της εργασίας τους, αλλά και από υγειονομικούς κινδύνους.

Όταν τα supermarkets, τα minimarkets, τα ελάχιστα καταστήματα που έχουν μείνει ακόμη ανοιχτά, υπό των μέτρων περιορισμού του coronavirus, λειτουργούν για να μας εξυπηρετήσουν κάποιοι εργαζόμενοι είναι πίσω από το ταμείο, κάποιοι στην αποθήκη της εφοδιαστικής αλυσίδας, κάποιοι τακτοποιούν τα ράφια για να τα βρούμε γεμάτα να τα αδειάσουμε πανικόβλητοι πολλές φορές από αυτά που ακούμε καθημερινά.

Κάποιοι αναλαμβάνουν την καθαριότητα των Νοσοκομείων, των καταστημάτων, των supermarkets, κάποιοι εξακολουθούν να ψήνουν σουβλάκια, να τυλίγουν πιτόγυρα και κάποιοι άλλοι να κουβαλούν μέσα στην βροχή την πίτσα και τον espresso, στην πόρτα μας.

Για αυτούς, τους αφανείς τους ήρωες θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως υπάρχουν.

Τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, σπάνια θα ασχοληθούν με αυτήν την ομάδα επαγγελματιών και εργαζομένων.

Είναι αυτοί για τους οποίους το Κράτος είπε: #ΜένουμεστηνΔουλειά.

Ο Μίλο Μανάρα δεν θα μπορούσε να αφήσει στα συρτάρια  του όλους αυτούς τους αγγέλους επί γης και αποφάσισε να διαδώσει στον κόσμο τη σπουδαιότητα του έργου που προσφέρουν στη κοινωνία.

Με όχημά του το συλλογικό πνεύμα που έδειξε για άλλη μια φορά ότι τον διακατέχει,έστησε μια σειρά από κόμικ που εξυμνούν τον αγώνα που δίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να μη λείψει τίποτα στα σπίτια μας. Όλων αυτών των ανθρώπων που στέκονται στη πρώτη γραμμή σε Ιταλία,Ελλάδα και  όλες τις υπόλοιπες χώρες για να ευχαριστήσουν εμάς.

Εσείς όμως που απολαμβάνετε τις υπηρεσίες τους, αναγνωρίστε τον κίνδυνο που διατρέχουν και αυτοί για την υγεία τους, την προσπάθεια και τον  αγώνα τους και χαρίστε τους το δικό τους Βραβείο.

Την ευγενική συμπεριφορά σας, την ενθάρρυνση να συνεχίσουν τον αγώνα τους και το καλλίτερο σας χαμόγελο για αντίο.

Χαρίστε τους το Βραβείο της αγάπης σας !!!

Αρκεί αυτό.

Δ. Π.

inrodos.gr