Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις γυναίκες του Έβρου

866

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίαςκ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσαςκ.Φανή Μπαχαρίδου, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, προκειμένου να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια της για τις ακούραστες και πολύτιμες πρωτοβουλίες που έχουν λάβει εθελοντικά οι γυναίκες της περιοχής στα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα και η τοπική κοινωνία του Έβρου το τελευταίο δίμηνο.

Στο πρόσωπο της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όλες τις γυναίκες του Έβρου που στέκονται στην πρώτη γραμμή των κρίσεων. Αρχικά με την εθνική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τώρα με την πανδημία του κορονοϊού όλα τα σωματεία αλλά και οι κάτοικοι του νομού όχι μόνο αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αλλά δίνουν παράδειγμα συνεργατικότητας και ομοψυχίας σε κρίσιμες στιγμές.

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών Ρυζίων και Στέρνας, τους Πολιτιστικούς-Μορφωτικούς Συλλόγους Καβύλης και Σάκκου αλλά και στην περιοχή του Διδυμοτείχου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θεοδώρα Κατακουζηνή» και τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Διδυμοτείχου, ξεκίνησαν αρχικά με την συγκέντρωση εξοπλισμού, προσέφεραν υπηρεσίες σε ότι χρειάστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας και πλέον έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την κατασκευή υφασμάτινων ιατρικών μασκών αλλά και για να συγκεντρώσουν αναλώσιμα υλικά για τα Κέντρα Υγείας του Εβρου και τις τοπικές κοινότητες.

Στο δέκα λεπτών διάρκειας τηλεφώνημα η κ. Σακελλαροπούλου απέδειξε πως είναι πολύ καλά ενημερωμένη για τα ζητήματα της περιοχής και σίγουρα με την αμεσότητα της εισάγει μια νέου τύπου επικοινωνία με τους πολίτες και τους φορείς της ελληνικής περιφέρειας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μήνυμα από την κορυφαία εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, η οποία δείχνει την αναγνώριση και τον σεβασμό της στις συλλογικές προσπάθειες των γυναικών και δηλώνει πως η συμβολική δύναμη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι καίριας σημασίας για την κοινωνική συνοχή σε στιγμές δύσκολες για την πατρίδα.

Η επικοινωνία ολοκληρώθηκε με την προσωπική υπόσχεση της Προέδρου για επίσημη επίσκεψη  της στον Έβρο μετά το τέλος της πανδημίας.