Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: Πανέτοιμο το νοσοκομείο Διδυμοτείχου να αντιμετωπίσει κρούσματα κορονοϊού

706

Τις τελευταίες ώρες έχουν δημοσιευθεί από ειδησεογραφικά μέσα πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση κρούσματος στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ήτανε απόλυτα προετοιμασμένο για την εμφάνιση κρούσματος και ακολούθησε το πρωτόκολλο διαδικασιών για την αντιμετώπιση και αποτροπή περαιτέρω διάδοσης. Επι του παρόντος, δεν έχουμε στην διάθεση μας επίσημες πληροφορίες, βρισκόμαστε σε αναμονή να δοθούν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ως Δημοτική αρχή, επισημαίνουμε ότι η πιθανή εμφάνιση του κρούσματος πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για πιο αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας. Ο ιός, πιθανότατα βρίσκεται πλέον στην περιοχή του Διδυμοτείχου και από τις επίσημες πληροφορίες των ειδικών γνωρίζουμε την ικανότητα του να διασπείρεται.

Από σήμερα για την διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται συνειδητά και με ευλάβεια τα βασικά μέτρα πρόληψης:

  1. Να αποφεύγεται τις άσκοπες μετακινήσεις
  2. Να πλένετε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια με σαπούνι, νερό ή αλκοολούχο διάλυμα
  3. Να αποφεύγετε τις κοντινές επαφές, τηρείτε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα
  4. Αν παρουσιάσετε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή με τον ΕΟΔΥ στην τηλεφωνική γραμμή βοηθείας 1135, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως

Ο ιός ταξιδεύει από άλλες περιοχές στο Διδυμότειχο και η μετακίνηση αποτελεί την βασική αιτία εμφάνισης νέων κρουσμάτων.  Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλουμε όλοι, αποθαρρύνοντας επισκέψεις ενόψει των ημερών του Πάσχα. Οι επισκέψεις από άλλες περιοχές αποτελούν τον πυρήνα της μετάδοσης του ιού και θα πρέπει για το καλό όλων μας να περιοριστούν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Επιπρόσθετα, η εξάπλωση από την στιγμή της εμφάνισης είναι θέμα χρόνου και το μέγεθος της διασποράς είναι απόλυτα εξαρτημένο από τον όγκο των κοινωνικών επαφών. Συνεπώς, κατανοούμε ότι τις επόμενες ημέρες η ηλιοφάνεια αποτελεί πρόκληση για έξοδο από το σπίτι, ωστόσο  συστήνουμε να αποφύγετε τις εξόδους ή έστω να τις περιορίσετε διατηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων στις κοινωνικές επαφές.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η διασπορά του ιού, ώστε  το σύστημα υγείας της περιοχής μας να έχει την ικανότητα και επάρκεια να ανταπεξέλθει για όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, ο Δήμος μας έχει μεγάλη ποσόστωση σε ηλικιωμένους που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, γεγονός που συνοδεύεται από την ευθύνη μας να τις προστατέψουμε.

Αυτός ο αγώνας είναι συλλογικός και είναι πραγματικά στο.. Χέρι μας!

Κάντε το αυτονόητο, προστατέψτε τον εαυτό σας και τους συνδημότες σας

Μείνετε σπίτι και τηρείτε τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ