“Χρόνια Πολλά Ελλάδα” και από τους Έλληνες Μουσουλμάνους

1596

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας και σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Ως μουσουλμάνοι, που ζούμε στην Ελλάδα, η αφοσίωσή μας πάντα αμφισβητείται λόγω της θρησκείας μας. Υποστηρίζεται ότι επειδή είμαστε Μουσουλμάνοι, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πιστοί στην Ελλάδα και υποτίθεται ότι κάθε Μουσουλμάνος είναι εχθρός της Ελλάδας. Σε πολλές περιπτώσεις, εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα, μου είπαν να επιστρέψω στην Τουρκία από μερικούς, ενώ είμαι Βρετανός πολίτης Πακιστανικής καταγωγής με Ελληνική κατοικία. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι σημαντικό για μένα να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα και να καθησυχάσω τους συμπατριώτες μου ότι το Ισλάμ διδάσκει κάθε Μουσουλμάνο να είναι αφοσιωμένος στη χώρα στην οποία ζει, εργάζεται και στην οποία μεγαλώνει τα παιδιά του.

Το Ιερό Κοράνιο [4:60] διατάζει: Ω εσείς που πιστεύετε! Υπακούσετε στον Θεό και υπακούσετε στον Αγγελιοφόρο Του και σε όσους ασκούν εξουσία μεταξύ σας. Ο Προφήτης Μουχάμμαντ δίδαξε στους Μουσουλμάνους ότι η αγάπη για τη χώρα κατοικίας είναι μέρος της πίστης. Έτσι, σύμφωνα με αυτές τις διδασκαλίες, οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να είναι πιστοί στην Ελλάδα, οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Τουρκία πρέπει να είναι πιστοί στην Τουρκία, οι Μουσουλμάνοι που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι πιστοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφορετικά αντιβαίνουν στο Ιερό Βιβλίο τους και στον Ιερό Προφήτη τους.

Η Αχμαντίγια Μουσουλμανική κοινότητα, που ιδρύθηκε το 1889 στην Ινδία, είναι ένα τέλειο μοντέλο μιας Μουσουλμανικής κοινότητας προσφύγων που έχει αντιμετωπίσει σοβαρές διώξεις σε διάφορες χώρες και ξενιτεύτηκε σε άλλa έθνη για να βρει ασφάλεια.

Σήμερα, η κοινότητα είναι παρούσα σε περισσότερες από 210 χώρες του κόσμου και το πιο όμορφο κομμάτι είναι αυτό που όλοι έχουν υποσχεθεί πίστη στη χώρα διαμονής τους, όπως ακριβώς έχουμε κάνει στην Ελλάδα. Ναι, οι Άχμαντι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα, αν είναι άντρες, γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι, στέκονται στα γεγονότα τους και κάνουν μια υπόσχεση λαμβάνοντας τον Θεό ως μάρτυρά τους. Σε αυτήν την υπόσχεση, υπόσχονται να θυσιάσουν τη ζωή, τον πλούτο, το χρόνο και την τιμή τους για τη χώρα διαμονής τους. Αν αυτό δεν είναι αληθινό παράδειγμα αφοσίωσης, τότε ποιο είναι;

Τέλος, στην παρούσα κρίση που αντιμετωπίζουμε, όλοι οι Mουσουλμάνοι, οι Xριστιανοί, οι Eβραίοι και οι άνθρωποι από όλες τις άλλες θρησκείες ή δίχως θρησκεία που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να ενωθούν και να έρθουν πιο κοντά με αγάπη και σεβασμό για τον άλλον και για την Ελλάδα.

Ευτυχισμένη Ημέρα Ανεξαρτησίας.