Σ. Λαμπερνάκης από το Λονδίνο: «Μένουμε σπίτι»

829

Την αγωνία του για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αγγλία, όπου ζει και παίζει ποδόσφαιρο αλλά και την ικανοποίηση του που στην πατρίδα του την Ελλάδα έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα για αυτό εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ένας παλιός γνώριμος του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Οδυσσέα Αναγέννησης Σάκης Λαμπερνάκης.

Ο 32χρονος αμυντικός που από το 2008 έως το 2012 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Οδυσσέα Αναγέννησης στα γήπεδα της Γ εθνικής συνεχίζει την καριέρα του στο Λονδίνο, στην Putney Town FC, με την οποία συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα έχοντας την φετινή περίοδο 14 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τις συνθήκες που επικρατούν στο Λονδίνο

Ο Σάκης Λαμπερνάκης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Η κατάσταση στην Αγγλία και ειδικότερα στο Λονδίνο όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι αρκετά δύσκολη. Ακούμε και βλέπουμε από τα δελτία ειδήσεων καθημερινά τα περιστατικά με τον ιο να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα και πλέον αρκετοί συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Μέχρι τώρα οι Άγγλοι δεν έχουν λάβει κάποια δραστικά μετρά. Τα σχολεία λειτουργούν (λογικά θα κλείσουν σύντομα) κανονικά όπως και όλα εστιατόρια και οι pubs. Ο κόσμος και κυρίως οι Άγγλοι ναι μεν ανησυχούν και αδειάζουν τα πάντα από τα ράφια των σουπερ μάρκετ αλλά βλέπουμε ότι συνεχίζουν κανονικά να βγαίνουν για την διασκέδαση τους έξω. Μέχρι χθες που τελικά έκλεισαν τα θέατρα ο κόσμος τα γέμιζε κανονικά. Αυτό νομίζω δείχνει ανευθυνότητα. Αρκετές εταιρίες στέλνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν από το σπίτι μέσω ίντερνετ όπως και η χρηματοοικονομική εταιρία που εργάζομαι. Στα ποδοσφαιρικά δρώμενα είδαμε ότι σταμάτησαν την Premier league και τα τοπικά πρωταθλήματα το περασμένο σαββατοκύριακο. Στην ομάδα που αγωνίζομαι έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις και κάθε δραστηριότητα με προσωπική μας πρωτοβουλία. Οι ποδοσφαιρόφιλοι φυσικά ανυπομονούν να περάσει όλο αυτό και να ξαναδούν τις ομάδες τους να αγωνίζονται καθώς όπως ξέρουμε είναι «εξαρτημένοι» από το ποδόσφαιρο. Από μέρα σε μέρα περιμένουμε πιο δραστικά μέτρα από την αγγλική κυβέρνηση και ελπίζουμε να ξεπεραστεί αυτό το μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα που έχουμε και να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας. Βλέπω και την κατάσταση στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν πάρει και πραγματικά συμφωνώ και κάνω έκκληση «Μένουμε σπίτι» με υπομονή όλα θα περάσουν».