Α. Δημοσχάκης: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπορίσοφ στην Αλεξ/πολη

965

Στην Αλεξανδρούπολη, για το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα συναντηθούν την Τέταρτη οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και μετά το πέρας των εργασιών οι δύο Πρωθυπουργοί θα υπογράψουν διμερείς συμφωνίες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού και επενδύσεων αλλά και η υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας των δύο χωρών.
Α. Δημοσχάκης: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη
Το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη των κ. κ. Μητσοτάκη και Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως πρόκειται για μία «ξεχωριστή, σημειολογικά, συνάντηση, υψηλής συμβολικής αξίας».

Ο ίδιος ανέφερε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θράκη ήδη από αύριο, ξεκινώντας με οδοιπορικό στη Ροδόπη, όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς. Την Τετάρτη το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στον Έβρο, συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης, όπως και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

ert.gr