«Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού στον Έβρο συνεχίζονται»

643

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θιασώτες και στον Έβρο των κυβερνητικών παλινωδιών και της έλλειψης οποιουδήποτε σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που πρότειναν τη δημιουργία μιας νέας δομής, ενός νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στον Έβρο, λίγες μόλις «στιγμές» αργότερα διαβεβαίωναν πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Οι ίδιοι το πρότειναν, οι ίδιοι το διέψευσαν.

Μάταια οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούσαν να πείσουν την τοπική κοινωνία πως «δεν είναι αυτό που νομίζετε».

Η γνωστή προχειρότητα και αποσπασματικότητα που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού –  μεταναστευτικού, δυστυχώς αυτές τις ημέρες «χτύπησε κόκκινο» στον Έβρο.

Είναι πια καιρός οι κυβερνώντες, αφού διδάχθηκαν από τα λάθη τους, όπως η αρχική κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής –  το οποίο τελικά επανίδρυσαν άρον άρον –  να κοιτάξουν με σοβαρότητα πως θα ανακουφίσουν άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, αποσυμφορώντας τις περιοχές που βρίσκονται δίπλα στα σύνορα, στελεχώνοντας την ίδια στιγμή τις υπηρεσίες ασύλου, δρώντας, σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν υιοθετήσει τη θέση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί μη δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή της Θράκης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τη γεωστρατηγική της θέση.

 

Η Βουλευτής Έβρου

Ν. Γκαρά