Κλείδωσε και μαθηματικά η παραμονή της γυναικείας ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Α2

977
Μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό διήμερο σε γυναικείο και ανδρικό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ οι ομάδες μας βρίσκονται μέσα σε όλους τους στόχους τους.
Αρχικά η γυναικεία ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη κατηγορία αυτή της Α2 κατάφερε να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Πήρε μία τεράστια νίκη με 4-2 στο ντέρμπι με την Καβάλα μέσα στο κλειστό της Ζαριφειου παιδαγωγικής Ακαδημίας έχοντας σε εκπληκτική μέρα την Ελισάβετ Χατζηκυρκα, την Παναγιώτα Μούρου και τη Βάνια Ζανεβα. Η Καβάλα βασιζόμενη στις πολύ δυνατές κορασίδες της Γκαϊτατζή, Πετσιβα και Δημητριάδη παρουσιάστηκε με λίγο περισσότερο άγχος κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι έμπειρες αθλήτριες του Εθνικού που ήταν απολύτως έτοιμες και διαβασμενες και αντιμετώπισαν το ματς σαν τελικό. Στο αγωνιστικό διήμερο συμμετείχαν η πρωτοπόρος και αήττητη ΑΕΚ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3/3 και η τρίτη στη βαθμολογία και πολύ ισχύρη ΧΑΝΘ που σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα.
Η ανδρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Β’ Εθνική Βορείου Ελλάδος οριστικοποίησε και αυτή την συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου για την Α2 κατηγορία και στις 14,15 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Σ.Ε.Φ με 6 ακόμα ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσει τα δύο εισιτήρια ανόδου. Το Σάββατο αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη με τον  Κίμωνα Μητκα, το Νικηφόρο Μύρο και το Νίκο Μαρασλή που πήρε το βάπτισμα στην κατηγορία.
Τέλος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στους άνδρες που αγωνίζεται στο Α’ τοπικό Βορείου Ελλάδος και στηρίζεται κυρίως σε πιτσιρίκια είχε τη βοήθεια του παίκτη – προπονητή Ανδρέα Νικολακακη και σημείωσε ακόμη μία σημαντική νίκη και βρίσκεται σε τροχιά ανόδου τέσσερις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Την ομάδα στελέχωσαν οι 13χρονοι Μάριος Δελακης και Βαγγέλης Δερνεξης.