Δύο ακόμη Σαββατοκύριακα για την κωμωδία “Ζητείται Ψεύτης” στην Ορεστιάδα

846

Η μεγάλη προσέλευση θεατών έδωσε παράταση στην επιτυχημένη κωμωδία του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Η μεγάλη προσέλευση θεατών στις παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», δεν άφησε περιθώρια για να κλείσει τον κύκλο της η παράσταση, οπότε κατά τη διάρκεια της τελευταίας προγραμματισμένης παράστασης ο θίασος αποφάσισε να δώσει άλλες τέσσερις παραστάσεις για δύο ακόμη Σαββατοκύριακα ως εξής:

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
και
Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
στις 9 το βράδυ

Ένα διαχρονικό έργο, που ξεπερνάει και την εποχή του αλλά και τον τόπο (αφού μεταφράστηκε και παίχτηκε και σε πολλές άλλες χώρες), είναι και το “Ζητείται Ψεύτης”. Η διάσημη πολιτική σάτιρα γράφτηκε το 1953 πάνω στον Βασίλη Λογοθετίδη αλλά, αφού αυτός απέρριψε τον ρόλο, ο Ντίνος Ηλιόπουλος τη μετέτρεψε σε μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέατρο με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη όσο και στον κινηματογράφο. Τις πελατειακές σχέσεις και τα ψέματα των πολιτικών καυτηριάζει αυτή η πάντοτε επίκαιρη πολιτική σάτιρα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, με πρωταγωνιστή έναν επαγγελματία ψεύτη. Το ψέμα χρησιμοποιείται εδώ για να συμβολίσει την ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν σε κάτι.

Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, το σκηνικό του Νίκου Πατούνα, ενώ στα κοστούμια συνεργάστηκαν η Ξανθή Εμμανουηλίδου, η Στέλα Τζαμπαζίδου και ομαδικά ο θίασος τον οποίο αποτελούν οι: Ιωάννα Δημητριάδου, Σοφία Διάκα, Βάσια Ζάχρα, Φανή Καρασμανάκη, Ιωάννης Κάρμης, Άρης Καρυπίδης, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Κώστας Σαρδάνης, Ξένη Τσολακίδου και ο Άκης Τσονίδης. Στα φώτα και στους ήχους οι: Γιάννης Μητούδης, Ιορδάνης Βροχίδης.

Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (κανονικό) και 6 ευρώ (μειωμένο: μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, στρατιωτών, ομαδικό).

Πληροφορίες και κρατήσεις: 2552028280 – Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76, Νέα Ορεστιάδα.