Ερώτηση Ν. Γκαρά στη ΒτΕ για κλείσιμο τράπεζας στο Σουφλί

478

Ερώτηση για τα λουκέτα στα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά. Στην ερώτησή της η Βουλευτής κάνει αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου, το οποίο και απορρίπτει κατηγορηματικά το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί.

Παράλληλα, η Βουλευτής αναφέρεται και στο λουκέτο που μπήκε πολύ πρόσφατα σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα στους Μεταξάδες, αλλά και το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στο Διδυμότειχο που πληροφορίες το θέλουν να συμβαίνει από μέρα σε μέρα. Επιπλέον γίνεται λόγος και στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη που είχε συμβεί λίγο παλαιότερα.

Η κα Γκαρά επισημαίνει ότι είναι λάθος να στέλνετε το μήνυμα πως στην ακριτική Ελλάδα παύουν να λειτουργούν βασικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά σε περιοχές όπως το Σουφλί, το Διδυμότειχο, οι Μεταξάδες, η Σαμοθράκη. Και είναι εξοργιστικό να συμβαίνει αυτό τη στιγμή που τα τραπεζικά ιδρύματα συνεχίζουν να χρεώνουν όλο και περισσότερο τους πολίτες.

Κλείνοντας η κα Γκαρά ρωτάει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τι προτίθεται να κάνει ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί, αλλά και σε ποιες παρεμβάσεις θα προχωρήσει ώστε να αναστραφεί η πορεία των τελευταίων μηνών που φέρνει τα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.