«Αλαλούμ» με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

918

Hμέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας καθίσταται η 30η Ιανουαρίου, ενώ το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Αυτό διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας, μετά το «αλαλούμ» προκλήθηκε μετά την αρχική εγκύκλιο που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την οποία στα σχολεία δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, ενώ δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών.

Μετά …το μπέρδεμα που προκλήθηκε με τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι:

«Η 30ή Ιανουαρίου αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας»

Διευκρινίσεις σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάργηση της αργίας της 30ης Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η 30ή Ιανουαρίου «αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας».

Ειδικότερα:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».