Άρθρο:Προτάσεις ουσίας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

1102

Γράφει ο Δημήτρης  Δεντσίδης

Πάντοτε πίστευα ότι ένα καλά οργανωμένο αναπτυξιακό συνέδριο θα μας έδινε όλες τις απαντήσεις και τον απαραίτητο σχεδιασμό σε όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Από την στιγμή που δεν γίνεται…

Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με προτάσεις και πρωτοβουλίες…

Η «κοινωνία των πολιτών» είναι εδώ, στο Διδυμότειχο, στα χωριά μας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Αθήνα,…παντού!

1η πρόταση: Γραφείο και Ομάδα Εθελοντών

Για την συστηματικότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία του εθελοντισμού στο δήμο Διδυμοτείχου είναι ανάγκη να δημιουργηθεί σήμερα το ΄΄Γραφείο Εθελοντισμού΄΄.

Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, δημιουργία Μητρώου Εθελοντών και σύσταση Ομάδας Εθελοντών στην πόλη του Διδυμοτείχου αλλά και στις έδρες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων, μέσα από το «Ευγενίδειο» του Δήμου Διδυμοτείχου, που σήμερα λειτουργεί σαν δευτεροβάθμια βαθμίδα οργάνωσης, Παιδείας, άθλησης, νεολαίας και περιβάλλοντος.

Μια οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών και δράσεων που θα βοηθούν και θα πρωτοστατούν στις μεγάλες γιορτές, στην Κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια, στην Υγεία και Πρόληψη, στις Υπηρεσίες σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στην Πολιτική προστασία, περιβάλλον και πολιτισμό και στον Τουρισμό.

2η πρόταση: Η οργάνωση και η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον τόπο μας. Συνεργασία του Δήμου Διδυμοτείχου και ενός εξωτερικού φορέα, ίσως του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Θέλουμε να υλοποιηθεί, με όραμα, με σχέδιο, με επιτυχία, μια φιλόδοξη εξωστρεφή στρατηγική, που στόχο θα έχει να καθιερωθεί το Διδυμότειχο ως ένας κεντρικός πόλος έλξης επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια σε μια σειρά από ερωτήματα που θα μας δείξουν την σημερινή πραγματικότητα.

{Υπάρχει η πολιτική βούληση; Έχουμε κατακτήσει μία αναγνωρίσιμη ανταγωνιστική ταυτότητα; Υπάρχουν οι υποδομές; Αξιοποιούνται αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής; Υπάρχει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό; Υπάρχει το επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον; Σε τι επίπεδο οργάνωσης βρισκόμαστε σήμερα;}

 Αφού απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα, τι πρέπει να κάνουμε σήμερα;

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και τεχνοκρατικά προσανατολισμένος φορέας προβολής και ανάπτυξης που να λειτουργεί στα πρότυπα άλλων περιοχών της χώρας μας ή του εξωτερικού.
  2. Το δεύτερο πράγμα, να ζητήσουμε «εξωτερική βοήθεια», μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου Διδυμοτείχου και ενός εξωτερικού φορέα, ίσως του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με θέμα την εφαρμογή ενός προγράμματος για την ανάδειξη του Διδυμοτείχου.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου μέσα από τα Κοινοτικά Προγράμματα και την εύρυθμη λειτουργία του νέου του φορέα και η ομάδα του Διαζώματος που τόσο πολύ έχει συμβάλει στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα, θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα για μία αειφόρο πολύμορφη ανάπτυξη του τουρισμού, αστικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, αθλητικού, αγροτουριστικού κ.α.

{Marketing Plan για τη δημιουργία επωνύμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού. Δημιουργία brand name και λογότυπο για το τουριστικό προϊόν του Διδυμοτείχου. Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό ως Οδηγός για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στο χώρο του πολιτισμού. Δημιουργία ενός mini cluster (συνεργατικού δικτύου) όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.}

Είναι ορισμένα από τα πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν στο Διδυμότειχο.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

* Στις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου και στις επαναληπτικές εκλογές στις 2 Ιουνίου, αποφασίσαμε όλοι μαζί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να πάει ο τόπος μας μπροστά, λέγοντας την αλήθεια, με οργάνωση, προγραμματισμό και σχέδιο. Αυτό θέλουν οι δημότες. Αυτό θέλω και εγώ. Αυτό κάνω σήμερα!

*www.diazoma.gr