Και τούρκικα τρόφιμα στο εορταστικό τραπέζι μας

1106

Οι συχνές επισκέψεις στη γείτονα χώρα για αγορά ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων εμπορευμάτων είναι μια συνήθεια αρκετών που πλέον δεν μας κάνει εντύπωση. Τον τελευταίο καιρό όμως έντονη είναι η φυγή των καταναλωτών προς την Τουρκία για να προμηθευτεί και είδη διατροφής που θα χρειαστεί για το εορταστικό τραπέζι.

Έξαλλοι είναι οι επαγγελματίες του Έβρου καθώς βλέπουν όλο και περισσότερους να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με τρόφιμα από την Τουρκία, όπως γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά μέχρι και ψωμί!

Διαβάστε επίσης:Πεθαίνοντας από το κρύο στα νερά του Έβρου

Για το φαινόμενο μίλησε ο πρόεδρος των μικροπωλητών της λαϊκής της Αλεξανδρούπολης Χαράλαμπος Καλεμτζής στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης που κατήγγειλε την παρούσα κατάσταση λέγοντας πως είναι εξοργιστικό για τους ντόπιους επαγγελματίες οι οποίοι παλεύουν καθημερινά να προμηθεύσουν τον κόσμο με ποιοτικά προϊόντα, να βλέπουν γεμάτα λεωφορεία με τρόφιμα να εισέρχονται καθημερινά στον Έβρο. Επίσης, έθεσε και τον προβληματισμό σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας που ισχύουν στην Τουρκία πάνω στα τρόφιμα καθώς οι γείτονες παραγωγοί χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα απαγορευμένα στην Ελλάδα και την Ε.Ε.