Η ευρωπαϊκή “περιπέτεια” του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται!

640

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο “Create, Share, Learn”, στο οποίο συμμετέχει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, αντιπροσωπεία του Σχολείου αποτελούμενη από έξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη Κοζέτσιν της Πολωνίας κατά το χρονικό διάστημα από 21 ως 28 Οκτωβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια 3D σχεδιασμού, 3D εκτύπωσης καθώς και κατασκευών από επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης επισκέφτηκαν αξιοθέατα της Κρακοβίας και της γύρω περιοχής.

Το πρόγραμμα είναι μια σύμπραξη ΚΑ229 μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έξι κρατών: Συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Ελλάδα.

Βασική επιδίωξη είναι η εφαρμογή διαφοροποιημένης διδασκαλίας μαθημάτων μέσα από την δημιουργία και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα:

Εργαστηριακής προσέγγισης

Εκπαίδευσης STEAM

Γραμματισμού στα ψηφιακά μέσα

Τα προγράμματα Erasmus αποσκοπούν στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση της συνεργασίας, της αμοιβαίας μάθησης και της ανταλλαγής εμπειριών.

Μέσα από τα προγράμματα Erasmus οι μαθητές:

  1. Συνεργάζονται με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών
  2. Χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες
  3. Γνωρίζουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα
  4. Δημιουργούν κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα ξεπερνώντας εθνικά στερεότυπα
  5. Αποκτούν φίλους και γνωστούς σε άλλες χώρες
  6. Αποκτούν κίνητρα
  7. Ενισχύεται η αμοιβαία κατανόηση, η αυτοπεποίθηση, η δημιουργικότητά τους