Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου

714

Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου επισκέφθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρης Οικονόμου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στον Έβρο και στα γειτονικά Ύψαλα.

Τον Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Πιστόλας, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα και Φερών κ. Δημήτρης Κολγιώνης, καθώς και προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης. Τον Υφυπουργό συνόδευε και η Πρόξενος της Ελλάδος στην Ανδριανούπολη κ. Σωτηρία Θεοχαρίδη.

Στη συνάντηση που ακολούθησε υπήρξε η δυνατότητα να συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν το Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου αλλά και την λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης γενικότερα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Οικονόμου, ξεναγήθηκε στον υγρότοπο και τη λιμνοθάλασσα Δράνα και είχε τη δυνατότητα να κάνει παρατήρηση των ειδών άγριας ορνιθοπανίδας που συναντώνται αυτήν την περίοδο στο Δέλτα Έβρου.